Økte kvoter gir økt press i det norske markedet

Norge og EU er enige om å øke den tollfrie importkvoten for kjøttprodukter med 2.550 tonn.

Problematisk underskudd på storfe

Underskuddet på norsk storfe fortsetter inn i 2017. Underdekningen er nå på rundt 15 prosent av norsk produksjon.

– Potensielle ledere får drahjelp av KLF

– Kompetanseheving er en av de viktigste tiltakene for vekst og utvikling. At KLF satser på unge, kommende ledere, er et initiativ som fortjener ros. Etter å ha studert programmet, med opplegg i både inn- og utland, hilser jeg dette prosjektet varmt velkomment.

Kompetanseskolen ble en suksess

– Mange dyktige fagpersoner stilte opp med svært interessante foredrag på KLFs kompetanseskole for slaktekyllingprodusenter, sier Cecilia Larsson, fagansvarlig fjørfe og egg. (KLF-innspillet i bladet Kjøtt- og eggprodusenten nr 1. 2017)

Kjøttbransjen ønsker mer kjekjøtt

Kjøttbransjen er opptatt av å utnytte flere kje som matressurs. I fjor ble 15.000 kje slaktet i Norge, en økning på 78 prosent fra 2012. Veksten skyldes større satsing på å bringe kje til forbrukerne, både i kjøttbransjen, blant bønder og i dagligvarebransjen.

Utviklet av 07 Web
Bransjeoversikt

Annonser