Håndverkssamling

Angus-bedriftene og KLF samler håndverksbedriftene til egen samling på Gardermoen. Det blir faglig oppdatering, bedriftsbesøk og sosialt samvær. Denne gangen åpner vi for både medlemmer og ikke medlemmer av KLF.

Sted: Clarion Hotel & Congress Oslo Airport, Gardermoen

Disk-Ertnes

Lokalmat, lokale oppskrifter, spesialitetsprodukter og matglede får stadig større oppmerksomhet hos forbrukere og i media. Kundene ønsker i økende grad råd og veiledning fra fagfolk om hvordan de skal håndtere og tilberede kjøttet for å lykkes med serveringen. Dette gjør at den lokale «pølsemakeren» og kjøttbedriftene kommer i en stadig bedre posisjon. 

Angus-sammenslutningen og Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund har derfor funnet tiden inne for å avholde en samling for håndverksbedriftene. Målet er å samle så mange som mulig av de 30-40 bedriftene som fins i Norge for å gi hverandre en real klapp på ryggen, motivere og sammen komme opp med ideer og innspill som kan forenkle hverdagen til hver enkelt. Og ikke minst; sørge for at kollegaer får tid til å snakke sammen og utveksle ideer, tips og løsninger. Vi vet av erfaring at den raskeste veien til å få opp gode løsninger på utfordringer er å snakke med kollegaer. 

Tid: 14.-15. september 2016
Sted: Clarion Hotel & Congress, Oslo Airport.

Deltakeravgift: kr 1500,- for første deltaker pr bedrift og deretter kr 750,- pr person.
Kost & losji: Helpensjon, inkludert middag, drikke til maten og overnatting i enkeltrom - kr 2600,-
Om dere bor sammen på dobbeltrom, si fra ved påmelding, så trekkes et beløp av fakturaen.

Meld deg på her innen 1.september

Vi har satt sammen et program som er både spennende og nyttig, samtidig som det gir rom for det gode, sosiale samværet som vi er kjent for i den private kjøtt- og fjørfebransjen.

Program

14. september

12:30 Lunsj

13:30 Bredriftsbesøk på Brandbu Pølsemakeri. Håndverksbedriften har historie tilbake til 1962, og startet opp med egen butikk i 1973. Vi besøker den nyoppussede butikken i Brandbu, får en omvisning på pølsemakeriet, og stopper også kort på Gran der bedriften har eget utsalg inne på en Rema 1000-butikk.

16:00 Innovasjon Norge har mat som et tydelig satsingsområde. Hva kan de bidra med, og hva kreves av en bedrift for å kunne dra nytte av Innovasjon Norges kompetanse og ordninger?
v/ Silje Lesjø Programansvarlig  Utviklingsprogrammet for landbruks- og reindriftsbasert vekst og verdiskaping, Innovasjon Norge

16:30 Kjøttbransjen har maskinene, og kjenner farse bedre enn alle andre. Vi lager allerede pølser og kaker der grønnsaker blandes inn i produktene, og ingen er bedre rustet enn oss til å lage pølser, burgere og «biffer» uten kjøtt. Vi mener håndverks-bedriftene bør inn i vegetarsegmentet på «kjøtt» før andre tar det. Alimenta holder innlegg om utvikling og trender på området.
v/ Roy Simensen, Morten Andersen fra Alimenta og Brian Rask Madsen fra DuPont

19:00 Middag

Torsdag

09:00 - Mattilsynet går gjennom de viktigste punktene i merkeregelverket. Spesielt fokus på allergenmerking både når man selger uemballerte produkter over disk og når man selger til storkjøkken. De vil også ta for seg mengdeangivelse av ingredienser (QUID). v/ Aina Katrine Svenneby, fagrådgiver og Ingvild Tømmerberg Sletta Fagrådgiver merking, fremmedstoffer og kvalitet Mattilsynet.

10:00 - Hvordan unngå feilansettelser og hva bør du som leder være oppmerksom på når du rekrutterer en medarbeider? Hvordan forebygge at ting går galt i et ansettelsesforhold? Hva er faresignalene og hva er typiske ting som gjør at det skjærer seg? Hvordan avslutte et arbeidsforhold som ikke går bra? v/ Karl Reite, personalsjef, MatPrat og 30 års fartstid som personalsjef kommunal forvaltning og kjøttbransjen. 14 år som arbeidslivskyndig meddommer – oppnevnt av NHO – i tingrett og lagmannsrett.

11:00 - MatPrat vil snakke om forbrukernes forventninger når de handler hos Slakter’n. Vi ser på trender i inn og utland.
v/ Anne Zondag Samfunnsanalytiker MatPrat

12:00 - Åpen post der vi tar for oss aktuelle saker som råvaretilgang, NM, salt- og fettreduksjon.

13:00 - Lunsj og avreise

Kontakt

svein-erik-2014

Svein-Erik Eide

Sjef kommunikasjon og medlemskontakt

Tlf: 905 29 988

Utviklet av 07 Web
Bransjeoversikt

Annonser