Kjøttfagdagen 2016 - Trondheim

Animalia og Nofima inviterer til Kjøttfagdagen 2016 med faglig program 25. august. 24. august er det muligheter for bedriftsbesøk og felles middag. Hold av disse dagene til faglig påfyll, inspirasjon og sosialt samvær.

Sted: Trondheim

Gå til egen side for påmelding

Program

Onsdag 24. august
12:00-16:30 Bedriftsbesøk Nortura Malvik og Trondheim Slaktehus
19:00 Felles middag
   
Torsdag 25. august
08:30 Registrering og kaffe med noe å biteti
09:30 Velkommen v/Frøydis Bjerke, Animalia
09:45

Del 1 – Produktdifferensiering og markedskanaler

Hvorfor er det så lite variasjon i norske hyller? v/Trond Morten Helgesen,
 REMA 1000

Hva ønsker matkasseleverandøren fra kjøttbransjen? v/Gustav Myraune,
 Rågo – Trondheims Kjøkkenhage AS

Tørrmodning av kjøtt v/Jørgen Næss, Trondheim Slaktehus AS

Fra avfall til plussprodukt – kraftbein av rein v/Ken Albert Abrahamsen

Grønt i kjøtt v/Guro Espeland, Jæder Ådne Espeland AS

11:30 Lunsj
12:30

Del 2 – Verdiskaping og omdømme

Godt omdømme gir god økonomi v/Are Figved og Johan Buljo, Finnmark Rein AS

Omdømme og innovasjon – uutnyttet konkurransekraft for kjøttbransjen? v/Dag Henning Reksnes, Matprat

DEBATT: Omdømme som driver for verdiskapning?

13:30 Pause
13:45

Del 3 – Emballasje – økonomi, holdbarhet, kvalitet og miljø

Matsvinn – erfaringer fra produksjon til forbruker v/Solveig Uglem, Grilstad AS

Mindre matsvinn ved rett pakking v/Oddvin Sørheim, Nofima

14:25

Del 4 – Kjøttfaget i utvikling og omstilling

Hvilke grep har bakerbransjen tatt for å møte nye tider? v/Gunnar Bakke, BKLF (Baker- og Konditorbransjens Landsforening)

Hva gjør NHO for kjøttfaget? v/Espen Lynghaug, NHO Mat og Drikke

DEBATT: Hvordan rekruttere, oppgradere og vedlikeholde fagkompetanse i kjøttbransjen?

Deltakere: Espen Lynghaug. Bjørn-Ole Juul-Hansen, KLF. Jørgen Næss, Trondheim Slaktehus. Petter Agerup, Nortura Sarpsborg. Aage Eide. Terje Nørstebø, OKMS (opplæringskontoret for mat- og servicefag i Sør-Trøndelag). Trond Geving, Strinda videregående skole. Tom Chr. Johannessen, Nofima. Frøydis Bjerke, Animalia.

16:30 Avslutning

Gå til egen side for påmelding

Kontakt

Mette Juberg

Mette Juberg

Mattrygghet- og kvalitetssjef

Tlf: 901 03 455

Utviklet av 07 Web
Bransjeoversikt

Annonser