Kompetanseskole for eggprodsenter - samling 1

Deltakelse på KLFs kompetanseskole for eggprodusenter dekker det offentlige kravet om dokumentasjon av kompetanse innen husdyrproduksjon. Vi gjør oppmerksom på at det kreves deltagelse på alle fire kursdagene for å få godkjent kompetansebevis.

Sted: Scandic Hell, Sandfærhus 22, Stjørdal

Tre_egg

Kurset går over 2+2 dager, og er åpent for alle eggprodusenter uavhengig av hvor de leverer. Andre med tilknytning til fjørfenæringa er også velkomne!

Vi henter inn en rekke flinke foredragsholdere innenfor ulike fagfelt og tilbyr et kurs med faglig og sosialt utbytte. Vi ønsker at flest mulig overnatter slik at fagpraten kan gå utover kvelden. Gjerne delta flere fra samme bruk, og dersom du har deltatt tidligere på kompetanseskolen er du hjertelig velkommen til å delta igjen! Konferansehotellet ligger et steinkast fra Trondheim Lufthavn (Værnes) slik at det er enkelt å fly inn fra andre deler i landet, og hotellet tilbyr også gratis parkering.

Velkommen til kurs!

Temaet dyrevelferd går som en rød tråd igjennom kurset og foreløping program (med forbehold om endringer) er:

Dag 1: Tirsdag 9. januar 2018

Kaffe og registerering fra kl 09:30

Kl 10:00 Introduksjon av kurset og presentasjon av deltakere v/Cecilia Larsson
  10:15 Dyrevelferd i husdyrholdet v/Guro Vasdal, Animalia
  11:30 Lunsj
  12:30 Utvikling og etologi - fra urhøne til verpehøns v/Tone Beate Hansen, Animalia
  13:30 Pause
  13:45 Lysoppfattelse av verpehøns. Belysning i hønehus v/Tone Beate Hansen, Animalia
  14:45 Pause
  15:00 Hvordan ta i mot unghønene v/Christoffer Singstad, Børge Undheim
  16:00 Slutt for dag en
     
  19:00 Felles middag og sosialt samvær

Dag 2: Onsdag 10. januar 2018

Kl 08:30 Avlsarbeid, oppformering og oppal av verpehøns v/Nils Steinsland, Steinsland & co
  09:30 Anatomi og fysiologi hos fjørfe v/Thorbjørn Refsum, Animalia
  10:30 Pause
  10:45 Helse og sykdom hos verpehøner v/Magne Hansen, Animalia
  11:30 Lunsj
  12:15 Praktisk øvelse - disseksjon av fjørfe v/Thorbjørn Refsum, Animalia
  13:30 Pause
  13:45 Smittebeskyttelse, rengjøring og desinfeksjon av fjørfehus v/Thorbjørn Refsum, Animalia
  15:00 Slakt: Gasscontainer og gassing i hus v/Thorbjørn Refsum, Animalia
  16:00 Avslutning første del av kurset, utdeling av oppgaver og vel hjem

Program til samling to

Kursavgifter

Leverandører knyttet KLFs medlemsbedrifter (Rias-pakkeri, Den Stolte Hane, Jonas H. Meling, Roan Eggpakkeri, Toten Eggpakkeri, Tørresvik eggpakkeri) kr 4 400
Deltaker nr. to, tre, osv. fra samme bruk kr 3 500
Andre (leverandører til andre bedrifter, konsulenter o.l.) kr 5 400
Fjørfeboka kr 380

Kursavgiften dekker 4 dager med undervisning, kursmateriell, lunsj og middag. Arrangør formidler hotellbooking til Scandic Hell, 1 040 kr per natt (enkeltrom)/ 1 240 kr pr natt (dobbeltrom), som gjøres opp av deltakeren før man forlater hotellet.

*Dersom du allerede har Fjørfeboka behøver du ikke å kjøpe den på nytt. Men; Ny utgivelse av Fjørfeboka kom ut i 2016, det anbefales på det varmeste å kjøpe den nye utgivelsen selv om du har den gamle.

OBS: Bindende påmelding!

Har du spørsmål ta kontakt med prosjektleder for Effektivitetskontrollene cecilia@kjottbransjen.no, eller telefon; 926 98 943

Kontakt

Cecilia Larsson

Cecilia Larsson

Produsentrådgiver – Fjørfe

Tlf: 926 98 943

Utviklet av 07 Web
Bransjeoversikt

Annonser