Kompetanseskole for slaktekyllingprodusenter

Vi inviterer til kompetanseskole for slaktekylling også i 2017.

Alle slaktekyllingprodusenter må alle ha kurs i dyrevelferd og kompetansebevis for slaktekyllingproduksjon. Deltagelse på KLFs kompetanseskole dekker dette kravet. Kurset vil også fokusere på KLFs effektivitetskontroll for slaktekylling som et nyttig verktøy på gården.

Sted: Best Western Airport Hotell, Museumsvegen 26, Gardermoen

Kurset går over to samlinger á to dager, til sammen fire dager. Det kreves deltakelse på alle fire kursdagene for å få godkjent kompetansebevis. Flere flinke foredragsholdere er invitert for å gi fire flotte dager med solid faglig påfyll. Det legges til rette for felles middag og sosialt samvær på kvelden og vi ønsker dermed at flest mulig velger å overnatte. Det legges til rette for diskusjoner og utveksling av erfaringer.

Foreløpig program første samling

Kurset starter 17. januar kl 10.00 og avsluttes 18. januar kl 15.00

Dag 1 - tirsdag 17. januar 2017

  • Introduksjon av kompetanseskolen – Hva skal man med kompetansebevis
  • Dyrevelferd i fjørfeholdet
  • Utvikling og etologi – Dyras adferd i skogkanten og i kyllinghuset
  • Lysoppfattelse hos slaktekylling. Ulike lyskilder og velferdseffekter av lysprogram og mørkeperioder. Effekt av stress
  • Anatomi og fysiologi hos fjørfe
  • Praktisk øvelse; avlivning og obduksjon av slaktekylling

Felles middag på kvelden

Dag 2 – onsdag 18. januar 2017

  • Ernæring og næringsbehov hos fjørfe
  • Bruk av ulike fôrslag og råd for praktisk fôring
  • Rugeri og kylling kvalitet
  • Helse og sykdom hos slaktekylling. Forebyggende helse- og smittearbeid i Norge
  • Betydningen av rett rengjøring og desinfeksjon av fjørfehus

Program for andre samling

  

Kursavgift

 For leverandører til medlemsbedrifter i KLF (Norsk Kylling, Ytterøykylling, Den Stolte Hane, Gårdsand)

Deltakeravgift 3 600 kr
Deltaker nummer to, tre, fire… fra samme bruk 2 500 kr
Andre (Leverandører/Personer ikke tilknyttet KLF sine medlemsbedrifter) 4 500 kr

Kursavgiften inkluderer lunsj alle fire dagene og middag to dager, samt kaffe/te i pausene.
Du er hjertelig velkommen til å delta på kurs dersom har deltatt tidligere for en oppfriskning av kunnskap.

Pensum for kurset er «Fjørfeboka» (ISBN 9788211022554). Dersom dere har en tidligere utgave av Fjørfeboka, oppfordres det på det sterkeste at du kjøper den nye oppdaterte versjonen som ble utgitt i august 2016. Du har muligheten via påmeldingsskjemaet å bestille Fjørfeboka til 380 kr (ordinær pris er 495 kr).

Kontakt

Cecilia Larsson

Cecilia Larsson

Fagansvarlig fjørfe

Tlf: 926 98 943

Utviklet av 07 Web
Bransjeoversikt

Annonser