Kompetanseskole for slaktekyllingprodusenter

Alle slaktekyllingprodusenter må alle ha kurs i dyrevelferd og kompetansebevis for slaktekyllingproduksjon. Deltagelse på KLFs kompetanseskole dekker dette kravet. Kurset vil også fokusere på KLFs effektivitetskontroll for slaktekylling som et nyttig verktøy på gården samt det legges til rette for diskusjoner og utveksling av erfaringer.

Sted: Quality Airport Hotel Sola

Kurset går over to samlinger á to dager, til sammen fire dager. Det kreves deltakelse på alle fire kursdagene for å få godkjent kompetansebevis. Flere flinke foredragsholdere er invitert for å gi fire flotte dager med solid faglig påfyll. Det legges til rette for felles middag og sosialt samvær på kvelden og vi ønsker dermed at flest mulig velger å overnatte.

Første samling er lagt til fredag-lørdag, slik at flest mulig kan overnatte og ta en velfortjent kveld fri fra fjøsstell. Andre samling er lagt til tirsdag-onsdag. For at flest mulig kan evt stelle fjøs/jobbe er kursstart lagt til kl 12 (bortsett fra lørdag, samling en), se program. Du er hjertelig velkommen til å delta på middag kursdag 1 og 3 selv om du ikke overnatter (se påmeldingslenke).

Hver enkelt deltaker må selv booke overnatting på Quality Airport Hotel Sola (telefon  +47 51 94 20 00)

Program (foreløpig) første samling 

Dag 1 – fredag 7. september, kl 12-17:30

Kl        11:30   Registrering

12:00   Introduksjon av kompetanseskolen – Hva skal man med kompetansebevis, v/Cecilia Larsson KLF

12:45   Utvikling og etologi – Dyras adferd i skogkanten og i kyllinghuset, v/Tone Beate Hansen, Animalia

13:30   Lunsj

14:30   Lysoppfattelse hos slaktekylling. Ulike lyskilder og velferdseffekter av lysprogram og mørkeperioder. Effekt av stress, v/Tone Beate Hansen, Animalia

15:15   Ernæring og næringsbehov hos fjørfe, v/Fiskå Mølle

16:00   Pause

16:15   Praktisk fôring av slaktekylling, v/Fiskå Mølle

17:15   Avslutning dag 1

18:00   Felles middag for alle som ønsker å delta

 

Dag 2 – lørdag 8. september, kl 9-17

Kl        10:00   Foreldredyrproduksjon, rugeri og kyllingkvalitet

10:45   Økonomien i slaktekyllingproduksjonen og e-kontroll som verktøy, v/ Hallstein Bø, produsent

11:30   Lunsj

12:30   Slaktekyllingprodusentens suksessfaktorer i kyllinghuset og som bedriftsleder, v/ Hallstein Bø, produsent

13:15   Anatomi og fysilogi, v/Astrid Søyland Grøden, Den Stolte Hane

14:15   Pause

14:30   Praktisk øvelse; disseksjon av slaktekylling, v/Astrid Søyland Grøden, Den Stolte Hane

15:30   Oppsummering av kurset og utdeling av oppgaver

16:00   Avslutning for første samling av kurset

Kursavgift

For leverandører til medlemsbedrifter i KLF (Den Stolte Hane, Norsk Kylling, Ytterøykylling, Gårdsand, Holte Gård) 3 700 kr
Deltaker nummer to, tre, fire… fra samme bruk 2 500 kr
Andre (Leverandører/personer ikke tilknyttet KLFs medlemsbedrifter) 4 500 kr

Du er hjertelig velkommen til å delta på kurs selv om du har deltatt tidligere for en oppfriskning av kunnskap. Andre fagpersoner med tilknytning til næringa er også velkomne til å delta.

Pensum for kurset er «Fjørfeboka» (ISBN 9788211022554). Dersom dere har en tidligere utgave av Fjørfeboka, oppfordres det på det sterkeste at du kjøper den nye oppdaterte versjonen som ble utgitt i august 2016. Du har muligheten via påmeldingsskjemaet å bestille Fjørfeboka til 400 kr (ordinær pris er 505 kr).

Merk at påmelding er bindende! Påmeldingsfrist er 6. august 2018!

Lenke til påmeldingskjema finner du her

Lenke til program andre samling

Kontakt

Cecilia Larsson

Cecilia Larsson

Produsentrådgiver – Fjørfe

Tlf: 926 98 943

Utviklet av 07 Web
Bransjeoversikt

Annonser