Kvalitetsledersamling 2019

Vårens samling ha fokus på ernæring og hygiene.

Sted: Scandic Lillehammer Hotel

Program

19. mars 2019

09.30 Bussavgang fra Gardermoen til Lillehammer
11.30 Ankomst Scandic Lillehammer hotel, innsjekk og lunsj
12.30

Velkommen - siste nytt fra KLF

v/Svein-Erik Eide og Mette Juberg

12.45

Enkeltprøver kontra samleprøver

  • Hvorfor er det ikke greit å analysere samleprøver?
  • Hva er praksis i EU?

Hvordan skal en dokumentere at samleprøver er godt nok?

v/Taran Skjeldal, Veterinærinstituttet, Nina Dyrnes og Heidi Stenbråten, Eurofins

13.45 Benstrekk
14.00

Veganangst, er den reell?
Hvordan skal kjøttbransjen forholde seg til at kjøtt har begynt å stinke https://www.aftenposten.no/amagasinet/i/6nJwzW/Kjott-har-begynt-a-stinke

v/Trine Thorkildsen, Matprat

14.30 Pause
15.00

Vaskeprosessen - den viktigste grunnforutsetningen for å produsere trygg mat!

  • Tommelfingerregel for optimal vask
  • Hva betyr høytrykk, lavtrykk, CIP?
  • Hvilket utstyr passer i hvilke produksjoner, soner?
  • Alternative desinfeksjonsmåter - hva er fordeler og ulemper (f eks tåkedesinfeksjon)
  • Nye måter å vaske på - robotene gjør jobben for oss (film)

v/Svein Inge Holtesmo, Aquatiq Hygiene Systems og Stein Nikolaisen, Aquatiq

17.00 Slutt for i dag
19.00 Avgang til Bryggerikjelleren for middag

20. mars 2019

09.00  God morgen
09.15

Helse og ernæringspåstander

Hva er viktig for kjøttbransjen

Hvilke muligheter finnes som kan profileres bedre?

v/Karianne Spetaas Henriksen, Animalia

09.45

KSL-oppfølging av bransjeavtalen, hva som er viktig også i forhold til "nytt KSL-system"

v/Hege Hopen, Matmerk

10.30

Diskusjonstimen:

Levetid på bakker, transportbånd og annet utstyr som brukes

  • Hvilke kriterier skal vektlegges for å finne rett levetid?
  • Brukes RFID til å kunne kartlegge levetid?

Hvordan sikre rett mengde av tilsetningsstoffer?

Skille mellom dyreslag, hva sier regelverket og hvordan skal vi gjøre det i praksis?

Hvilken rolle har du som kvalitetsleder, system/operativ ….
Bransjeretningslinjer - hva skjer

Opprinnelsesmerking og system for identifisering og registrering av kjøtt fra storfe, svin, sau og fjørfe

Merking av produktene

  • Hva ønsker kjedene/andre kunder å profilere
  • Uten ditt og uten datt
  • Kvernet kjøtt, det kan ikke lenger hete "kvernet kjøtt"
11.30 Lunsj og utsjekk
12.30 Buss til Grilstad Brumunddal
13.30 Omvisning i fabrikken
v/Frank Olav Pedersen og Marianne Tømmervold
15.00 Avslutning og oppsummering
v/Mette Juberg
15.30 Buss til Gardermoen
17.00 Ankomst Gardermoen

Påmeldingsfrist: 10. mars

Pris før 5. mars
KLF-medlemmer: Deltakeravgift m/overnatting - kr 7.500. Deltakeravgift u/overnatting - kr 6.000.
Øvrige: Deltakeravgift m/overnatting - kr 8.500. Deltakeravgift u/overnatting - kr 7.000.

Pris etter 5. mars
KLF-medlemmer: Deltakeravgift m/overnatting - kr 8.500. Deltakeravgift u/overnatting - kr 7.000.
Øvrige: Deltakeravgift m/overnatting - kr 9.500. Deltakeravgift u/overnatting - kr 8.000.

Bindende påmelding. Lenke til påmelding

Kontakt

Mette Juberg

Mette Juberg

Mattrygghet- og kvalitetssjef

Tlf: 466 26 261

Utviklet av 07 Web
Bransjeoversikt

Annonser