Kvalitetsledersamling 2019

Vårens samling ha fokus på ernæring og hygiene.

Sted: Scandic Lillehammer Hotel

Program

19. mars 2019

09.30 Bussavgang fra Gardermoen til Lillehammer
11.30 Ankomst Scandic Lillehammer hotel, innsjekk og lunsj
12.30

Velkommen - siste nytt fra KLF

v/Svein-Erik Eide og Mette Juberg

12.45

Helse- og ernæringspåstander
Hva er viktig for kjøttbransjen
Hvilke muligheter finnes som kan profileres bedre?

v/Karianne Spetaas Henriksen, Animalia

13.15

Veganangst, er den reell?
Hvordan skal kjøttbransjen forholde seg til at kjøtt har begynt å stinke

v/Trine Thorkildsen, Matprat

13.45 Pause
14.00 Opprinnelsesmerking og system for identifisering og registrering av kjøtt fra storfe, svin, sau, geit og fjørfe
15.00 Kaffepause
15.30

Vaskeprosessen - den viktigste grunnforutsetningen for å produsere trygg mat!

- Tommelfingerregel for optimal vask
- Hva betyr høytrykk, lavtrykk, CIP?
- Hvilket utstyr passer i hvilke produksjoner, soner?
- Alternative desinfeksjonsmåter - hva er fordeler og ulemper (f eks tåkedesinfeksjon)
- Nye måter å vaske på - robotene gjør jobben for oss

v/Svein Inge Holtesmo, Aquatiq Hygiene Systems

16.15

Besøk Aquatiq Hygiene Systems

v/Svein Inge Holtesmo, Aquatiq Hygiene Systems

17.00 Slutt
19.00 Avgang til Bryggerikjelleren for middag.

20. mars 2019

09.00  God morgen
09.15

Prøvetaking - regelverk og praksis
Status enkeltprøver/samleprøver
Kjedekrav - er de forankret i regelverk og risikovurderinger?

v/Nina Dyrnes/Heidi Stenbråten, Eurofins. Taran Skjeldal, Vet.instituttet?

10.30

Diskusjonstimen:

Levetid på bakker, transportbånd og annet utstyr som brukes
Hvilke kriterier skal vektlegges for å finne rett levetid?
Brukes RFID til å kunne kartlegge levetid?
Hvordan sikre rett mengde av tilsetningsstoffer
Hvilken rolle har du som kvalitetsleder, system/operativ ….
Bransjeretningslinjer - hva skjer
Merking av produktene
- Hva ønsker kjedene/andre kunder å profilere
- Uten ditt og uten datt

11.30 Lunsj og utsjekk
12.30 Buss til Grilstad Brumunddal
13.30

Omvisning i fabrikken

v/Frank Olav Pedersen og Marianne Tømmervold

15.00

Avslutning og oppsummering

v/Mette Juberg

15.30 Buss til Gardermoen

Påmeldingsfrist: 10. mars

Pris før 5. mars
KLF-medlemmer: Deltakeravgift m/overnatting - kr 7.500. Deltakeravgift u/overnatting - kr 6.000.
Øvrige: Deltakeravgift m/overnatting - kr 8.500. Deltakeravgift u/overnatting - kr 7.000.

Pris etter 5. mars
KLF-medlemmer: Deltakeravgift m/overnatting - kr 8.500. Deltakeravgift u/overnatting - kr 7.000.
Øvrige: Deltakeravgift m/overnatting - kr 9.500. Deltakeravgift u/overnatting - kr 8.000.

Bindende påmelding. Lenke til påmelding

Kontakt

Mette Juberg

Mette Juberg

Mattrygghet- og kvalitetssjef

Tlf: 901 03 455

Utviklet av 07 Web
Bransjeoversikt

Annonser