Du er her: Forsiden / Aktuelt / Dale åpnet utvidelse hos Ole Ringdal

Dale åpnet utvidelse hos Ole Ringdal

Forrige uke klippet landbruks- og matminister Jon Georg Dale snoren og foretok den offisielle åpningen av utvidet og oppgradert anlegg hos Ole Ringdal AS.

Ansatte, ordfører i Stranda og landbruksdirektøren var til stede da Jon Georg Dale foretok den offisielle åpningen av utvidet og oppgradert anlegg hos Ole Ringdal AS.

Også ordføreren i Stranda kommune var på plass.

- Jeg satt stor pris på at Dale tok turen, sier Ole Ringdal etter besøket. Han er jo fra distriktet, og kjenner godt til oss fra før. Han viste stor interesse for mulighetene og utfordringene vi møter på.

Ole Ringdal AS ble startet på Hellesylt i 1938 av bestefar til nåværende daglig leder. I dag omsetter bedriften for rundt 150 millioner i året, og slakter rundt 900 tonn i året, halvparten storfe og halvparten sau.

I samtalene med Dale var det spesielt en ting Ole Ringdal løftet frem som utfordrende, nemlig hylleplass.

- Å nå ut til forbrukerne lokalt og regionalt er vår største utfordring. De store merkevarene tar all plassen og lokale varer blir ikke tatt hensyn til. Både kjøpmenn og forbrukere ønsker å selge og spise mer lokalt, men i praksis ser vi at kampen om hylleplass blir hardere for hvert år som går.

- Dale var kjent med hylleplass-problemstillingen og sa han vil jobbe videre for mer lokal og regionalmat i butikkhyllene. Dette er jo noe de aller fleste mindre og mellomstore kjøttbedriftene landet over sliter med, sier Ringdal, som samtidig gir honnør til Coop Vest som har egen lokalmatavdeling.

Bedriften skulle egentlig hatt den offisielle åpningen litt senere i høst, men når ministeren kom på besøk, gjorde de kort prosess og fremskyndet.
- Senere i høst skal vi ha en feiring med ansatte og kunder. Vi planlegger dessuten en seanse med våre trofaste bønder og leverandører, sier Ole Ringdal.

I neste utgave av bladet Kjøttbransjen og bladet Kjøtt- og eggprodusenten kan du lese mer utfyllende om utvidelsen.

KLF legger til stadighet opp til bedriftsbesøk av sentrale politikere hos medlemsbedriftene. Besøkene er gode arenaer for å dele kunnskap og utveksle synspunkter. KLF løfter rammebetingelsene for medlemmene, og målet er at politikerne skal ta privat bransje på alvor, og at vi vil bli tatt med på råd når politikken utformes.

- På dette besøket ble det naturlig for KLF å orientere ministeren om konsekvensene av tørkesituasjonen for ulike typer medlemsbedrifter, og at det vil komme ulike initiativ for å lette på situasjonen for dem, sier Bjørn-Ole Juul- Hansen, adm. direktør i KLF, etter besøket.

- Det er interessant og inspirerende å ha med politikerne inn hos medlemsbedriftene. Lederne i kjøttbedriftene viser et brennende engasjement for egen bedrift og kjøttfaget. Når vi får sentrale politikere med på bedriftsbesøk og gjennomgang, øker vi politikernes kunnskap om bransjen vår og om utfordringene vi møter på, sier han.

Utviklet av 07 Web
Bransjeoversikt

Annonser