Du er her: Forsiden / Aktuelt / Resistente bakterier funnet i fjørfeprodukter

Resistente bakterier funnet i fjørfeprodukter

Mattilsynet og Veterinærinstituttet melder at det er påvist E. coli-bakterier resistente mot antibiotika av typen kinoloner i norske fjørfeprodukter.

Veterinærinstituttet har tatt i bruk mer sensitive metoder for å påvise slik resistens.

Kinolonresistente bakterier funnet i fjørfeprodukter (animalia.no 24.06.2014)

Foreløpig vet man lite om denne typen resistens i det norske samfunnet, om den sprer seg til mennesker og hvilken betydning den i så fall har hos mennesker.

Funn av antibiotikaresistente bakterier i kalkunkjøtt (mattilsynet.no – 24.06.2014)

Funn av kinolonresistente E. coli i fjørfekjøtt (veterinaerinstituttet.no - 24.06.2014)

Det er også usikkert hvordan kinolonresistens har kommet inn i norsk fjørfeproduksjon. Norsk fjørfe har god helsestatus og det brukes generelt svært lite antibiotika i norsk husdyrproduksjon.

Fjørfenæringen mener det er behov for en kunnskapsheving om denne typen resistens i Norge.

E. coli drepes av varmebehandling allerede ved 60 grader C. Dette gjelder også de resistente bakteriene. Forekomsten av resistente bakterier i fjørfeprodukter vil derfor ikke spre seg til mennesker hvis anbefalte rutiner for hygiene ved matlaging blir fulgt.

Les mer om det nye funnet på Animalias nettsider.

Kontakt

lars_web

Lars Haneborg

Sjefsveterinær (vikariat)

Tlf: 92083688

svein-erik-2014

Svein-Erik Eide

Sjef kommunikasjon og medlemskontakt

Tlf: 905 29 988

Søk i vinnerproduktene

Leverandørguide

Utviklet av 07 Web
Bransjeoversikt

Annonser