Du er her: Forsiden / Aktuelt / Resultater NM i Kjøttprodukter 2012

Resultater NM i Kjøttprodukter 2012

Her finner du resultatene fra årets kåring. Landets aller beste kjøttprodukter ble kåret 10. mai i Oslo. Over 500 produkter var påmeldt til Norgesmesterskapet.

 – Norske forbrukere får mange gode smaksopplevelser fremover. Det har vært en tøff konkurranse, sier Svein-Erik Eide i Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund.

Den siste uka i mai luktet, smakte, tygget, spyttet og klemte fagdommerne seg gjennom et utdrag av Norges beste kjøttprodukter. Produsenter fra hele landet har deltatt med produkter, og det har vært en svært stor variasjon med mange lokale produkttyper, forteller Ende Myhr, som har vært hoveddommer for konkurransen. Offentliggjøring av vinnerne skjedde torsdag 10. mai på Sjømannskolen i Oslo. 

Se alle resultater her: Resultater NM i Kjøttprodukter 2012

6 Norgesmestre og 54 gull
NM i kjøttprodukter er et arrangement som gjennomfører bedømming og smakstesting av kjøttprodukter som er i handelen, og arrangeres i regi av Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund (KLF). Et av målene med arrangementet er over tid å heve kvaliteten på norske kjøttprodukter.
- Vi merker at bedriftene ønsker denne vurderingen av produktene sine. Både fordi vi gir matnyttige tilbakemeldinger på kvalitet og forbedringspotensial, og fordi medaljer i konkurransen gir solid respons ute hos kundene, sier Myhr.

Også handelen begynner å få øynene opp for kåringen. Et kvalitetsstempel som gull i NM løftes i større grad enn før frem ved presentasjon og plassering i butikkene.
- Produktene vi får inn til bedømming skal være tilgjengelig for forbrukerne. Alle vinnerne er å finne enten i butikk eller i storhusholdningsmarkedet.

Norgesmestere i kjøttprodukter 2012:

Grill: Gilde rødvinsmarinert fårefilet, Nortura SA
Kake: Kjøttkaker, Skjåk Turistheim – Skeid Kro AS
Pølse: Chilipølse, Jens Eide AS
Pålegg: Pragerskinke, Pers Kjøkken AS
Spekemat: Speket og marinert lammelår, Tind Spekevarer AS
Stek: Lammestek, stekt m/sjy, Spis Grilstad

Se alle resultater her: Resultater NM i Kjøttprodukter 2012

På Facebooksiden til NM i Kjøttprodukter finner en bilder fra bedømmingen, bilder av alle vinnere fra kåringsarrangementet, og noen av de mange presseoppslagene som har vært etter utdelingen. Lik NM i Kjøttprodukter!

Utviklet av 07 Web
Bransjeoversikt

Annonser