Du er her: Forsiden / Aktuelt / Samler kvalitetslederne regionalt

Samler kvalitetslederne regionalt

Fra 10. september til 7. oktober blir det kursing av kvalitetslederne til KLFs medlemsbedrifter. Merking står sentralt da regelverket endres i slutten av året

- Normalt har det vært nettverkssamlinger for kvalitetslederne to ganger i året, sier Mette Juberg, mattrygghet- og kvalitetssjef i KLF, som nå ønsker å teste ut regionale samlinger. - Vi ønsker å få med de mindre bedriftene og møte dem på hjemmebane.

Fra 13. desember 2014 blir det nye regler for merking av mat i Norge. Målet er at det nye regelverket for "matinformasjon" skal gjøre det enklere for forbrukerne å lese og forstå hva maten inneholder.

- Fokus på samlingene er merking. Kvalitetslederne har mange spørsmål som må diskuteres og avklares. Er utstyret som i dag brukes til etikettering bra nok? Er det plass til all teksten som nå skal inn, eller må det investeres i nytt utstyr?

Slik blir den nye matmerkingen (Mattilsynet – 19.05.14)

- Regelverket er på plass, men det er rom for tolkning, og vi må snakke en del om hva som menes i forordningsteksten. I tillegg endres kriteriene i nøkkelhullmerkingen, så det må gjennomgås.

Vil matsvinn til livs
På samlingene blir det også innlegg fra prosjektet ForMat. Et prosjekt der dagligvarebransje, næringsmiddelindustri, organisasjoner og myndigheter har som mål å redusere matsvinnet med 25 prosent innen utløpet av 2015.

Kvalitetsnettverkssamlingen gjennomføres dersom det er minimum 5 påmeldte. Påmelding (bindende) senest en uke før samling til randi@kjottbransjen.no

Datoer:
10. september - Trøndelag, Grilstad AS, Ranheim
16. september - Sunnmøre, Tind Spekevarer AS
17. september - Sørvestlandet, Ådne Espeland AS
23. september - Østlandet, KLF
7. oktober       - Nord-Norge, H. Mydland AS

Utviklet av 07 Web
Bransjeoversikt

Annonser