Du er her: Forsiden / Aktuelt / Stortingshøring - Landbruks- og matmeldingen

Stortingshøring - Landbruks- og matmeldingen

Fredag 6. januar var KLF invitert på høring i Stortingets næringskomité for å kommentere på meldingen som kom like før jul. Viktige tema KLF belyste var maktfordeling, prioriteringer og virkemidlene som er diskutert i meldingen.

Næringskomiteeen satt av dagen og 30 bedrifter og organisasjoner fra hele næringskjeden hadde mulighet til å komme med innspill til meldingen “Velkommen til bords” (Meld. St. 9 (2011-2012). Meldingen legger føringer for mange år frem i tid for hele næringskjeden.   

KLF var inne i samme bolk som Norsk Landbrukssamvirke, Nortura, Tine, Norske Felleskjøp og Gartnerhallen. Etter korte innlegg med henstillinger fra de seks var det felles spørsmålsrunde fra komitéen.

- For oss var det viktig å skape forståelse for at det nødvending å se mye nøyere på dagens ordninger for markedsregulering enn det som er gjort i meldingen, sier adm. direktør i KLF, Bjørn-Ole Juul-Hansen. Han ser fram til mye møter og diskusjoner de neste 3 månedene. Målet er selvsagt å vinne mest mulig gehør for privat kjøttbransjens synspunkter.

Last ned innstillingen til melding som nå er på høring.   

Se KLFs presentasjon med Bjørn-Ole Juul-Hansens kommentarer her (for medlemmer)

Les KLFs første kommentarer til meldingen

Utviklet av 07 Web
Bransjeoversikt

Annonser