Du er her: Forsiden / FoU / Koksidiostatika-fri kyllingproduksjon 2015-2018

Koksidiostatika-fri kyllingproduksjon 2015-2018

Målet med prosjektet er å utvikle optimale metoder for oppal av robuste verpehøner som er best mulig tilpasset eggproduksjon i aviarier og innredede bur.

Antibiotikaresistens og -forbruk er et prioritert tema for hele Kjøttbransjen. Narasin-spørsmålet, som har vært debattert i media i det siste, er en del av denne problematikken. Men å fjerne Narasin uten å ha satt i verk andre tiltak vil kunne gi mer sykdom og svekket velferd for slaktekyllingene.

Veterinærinstituttet leder prosjektet som i samarbeid med alle aktørene i fjørfenæringa ønsker å se om det kan utvikles en koksidiostatikafri kyllingproduksjon.

Koksidiostatika er godkjente fôrtilsetningsstoff som tilsettes fôret til slaktekylling og kalkun for å forebygge sykdommene koksidiose. I Norge brukes koksidiostatika fra stoffgruppen ionoforer; Narasin til slaktekylling og Monensin til kalkun. Narasin er klassifisert og godkjent som et antiparasittmiddel og ikke som fôrantibiotika. Fôrantibiotika har ikke vært brukt i Norge de siste 20 årene.

Mer informasjon om prosjektet kommer.

Utviklet av 07 Web
Bransjeoversikt

Annonser