Du er her: Forsiden / Kjøtt & Eggprodusenten

Kjøtt & Eggprodusenten

Slik gir du kalven best mulig start

God helse i kalveperioden vil være avgjørende for å få dyr som produserer godt. Får kalven en «knekk» i ung alder i form av diaré eller luftveisinfeksjon er det vanskelig å ta igjen dette senere. Det er ikke god økonomi å ha slike dyr, skriver Stine Vhile i denne fagartikkelen.

Våt sommer kan være uheldig

En ny sesong for lammeslakting er så vidt i gang. Fjorårets produksjon var svært god, men en kald og våt sommer kan slå uheldig ut i år.

Hampshire-jubileum på Årnes

Fra null til hundre på 120 dager! Vi snakker ikke om farten til et motordrevet kjøretøy, men om tilveksten i kilo på Hampshire-rånene til Kjell og Berit Bjørneng på Årnes.

– Leveranse til frittstående øker inntektene

Han er nyvalgt styreleder i KLF, styreleder i Midt Norge Slakteri og direktør i Grilstad. I dette intervjuet gir Ståle Gausen følgende klare beskjed til produsenter rundt om landet: å levere slaktedyr til et frittstående slakteri, bedrer inntektene til bonden.

– Mulighet for makt til faglagene

– For landbruket bør det være interessant at forslaget bidrar til at Bondelaget og Småbrukerlaget «tar tilbake» makta over prissetting. Den har de tidligere gitt fra seg i Jordbruksforhandlingene gjennom fjerning av målpris for lam, storfe og egg.

MRSA - alle grisebønders skrekk

Som eneste land i verden har vi i Norge som målsetting å holde den norske svinepopulasjon fri for MRSA (Methicillin Resistente Staphylococcus Aureus).

Bondens verktøy for god eggproduksjon

KLF tilbyr nå et nytt dataverktøy for å følge opp eggproduksjonen på gården. KLF Effektivitetskontroll for Konsumeggproduksjon er det fulle navn, eller e-kontrollen for enkelhets skyld.

Ville gi opp – snudde på et år

Egentlig hadde bonde Henrik Friisø gitt opp og ville selge gården. Gode råd fra slakteriet og en kollega, snudde om på alt. Dermed gikk Åmli-bonden fra å være «på felgen» til gode resultater i løpet av et år.

Horns Slakteri økte overskuddet i fjor

Daglig leder Arild Horn ved Horns Slakteri AS er fornøyd med både omsetning og resultatet i 2014. Omsetningen endt på 158 millioner kroner, mens resultatet ble 2,3 millioner kroner.

Møt Braut, far til 150 000

På Geno-gården Hallsteingård i Trondheim, står en av verdens mest anerkjente og prisbelønte avlsokser. Du har sannsynligvis spist avkommet hans.

Søk i vinnerproduktene

Leverandørguide

Utviklet av 07 Web
Bransjeoversikt

Annonser