Du er her: Forsiden / Kjøtt & Eggprodusenten

Kjøtt & Eggprodusenten

Stor interesse for kjekjøtt

I Norge brukes geiter stort sett til melkeproduksjon mens kunnskapen om og etterspørselen etter kjekjøtt fortsatt er lav. Mange geitebønder er derfor nødt til å avlive bukkekillinger rett etter kjeing.

Generasjonsskifte og effektiv drift i Mysen

Det startet med kyr og melkeproduksjon tidlig på 60-tallet. I dag er det korn- og eggproduksjon som gjelder for far Steinar og sønn Jan Tore Skogstad(31) i Mysen. Rett for jul overtok forøvrig sistnevnte ansvaret for driften av gården. Det skremmer slett ikke verken senior eller junior!

Ny kanal for mer lokalmat

I forbindelse med Grüne Woche-messen i Berlin i januar, ble portalen lokalmat.no lansert. Målet er mer salg av lokalmat ved å legge til rette for at restauranter, grossister og handelen får en enkel oversikt over lokalmat fordelt på regioner.

Driver bærekraftig oppdrett av dåhjort

Bærekraftig kjøttproduksjon satt i system! Det er en presis betegnelse på den virksomhet som ekteparet Fritz og Wenche Anker-Rasch driver i hjertet av de østfoldske skoger. Det dreier seg om oppdrett, slakting og salg av dåhjort.

Fibergris på gang i Norge

Kan Norge bli selvforsynt med svinefôr? Svaret er ja. Men det vil ta noe tid. Først må vi lære grisen å spise trevirke og alger. Dernest avle fram en gris som utnytter fiberholdig kost.

– Stikk fingeren i jorda!

– Økt rapsdyrking på bekostning av hvete blir som å skyte seg sjøl i foten. Slikt blir det mer, ikke mindre fôrimport av, hevder FK-direktør Knut Røflo.

Framtidsbruket satser på energisparing

13 millioner kroner er investert de siste årene. Inkludert et ved/ halmfyringsanlegg som reduserer energikostnadene dramatisk.

Ny vår for Den Stolte Hane

Nye gårder/produsenter, nye forpakninger, ny strategi og en rekke innovasjoner. Det er hva våren bringer for kyllingprodusentene Den Stolte Hane. Kari Horpestad Hodne er en av de nye produsentene.

Lidenskap for griseavl og systematisk drift

Hos Eli Gerlaug Enger og Ole Bjarne Enger, som driver formeringsbesetning på Stange i Hedmark, handler det om lidenskap for griseavl og ikke minst evne til systematisk drift.

Biogass også lønnsomt for gårdsbruk

Forskere ved Høgskolen i Telemark har knekket koden: Nå kan biogass bli lønnsomt også på gårdsbruk.

Søk i vinnerproduktene

Leverandørguide

Utviklet av 07 Web
Bransjeoversikt

Annonser