Du er her: Forsiden / Kjøtt & Eggprodusenten

Kjøtt & Eggprodusenten

Mye å spare på bedre dataflyt

Overgang fra papir til digitale løsninger knyttet til varestrømmene i norsk landbruk, har et innsparingspotensial for hele landbruksnæringa på til sammen mer enn en halv milliard kroner.

Elitetrener til Røros Slakteri

Han har trent en dobbelt verdensmester i skiskyting og vært ekspertkommentator for NRK og TV2. Nå skal Kjell Ove Oftedal ta nye medaljer på laget til Røros Slakteri.

Riktig jobb til rett tid

– Du blir aldri utlært i dette, sier Jo Håvar Nerseth. Men én viktig ting håper han at han har lært: Å gjøre jobben til riktig tid i stedet for å utsette den.

Vil være katalysator

Det startet med skjæring av elg på oppdrag fra jegere. Nå er regulære kjøttprodusenter den desidert viktigste kundegruppen. Det handler om å få merverdi ut av slaktet.

Aarebrot ut mot samvirkene

– Om bøndene hadde solgt samvirkene sine, kunne de streiket og brukt leveringsnekt for å oppnå en bedre pris. Dagens samvirkestruktur kan ha ødelagt for bøndenes lønnsomhet, sier professor Frank Aarebrot.

Fjøsdrøm blir drømmefjøs med kurs

Bonden bør være egen byggherre ved nybygg eller ombygging av driftsbygninger og da er kurs et godt middel for å nå drømmen, og nye krav.

Gårdsbruk kan bli nettoleverandør av energi

De aller fleste gårdsbruk vil kunne produsere et netto overskudd av energi. Teknologien er på plass. Vil energipolitikken gjøre det lønnsomt?

– Produsentene har aldri vært viktigere

I jakten på markedsandeler i dagligvarebutikkenes kjøttdisker har produsentene aldri hatt en viktigere rolle, fastslår konsernsjef Terje Wester i Fatland.

Hampshiresalget opp 25 prosent

Rundt 12,5 prosent av de 1,6 millioner grisene vi spiser i Norge er nå av Hampshirerase. 

Enighet om ny ordning for markedsbalansering

– Det er en merkedag når KLF og Nortura nå har kommet til enighet om et felles forslag til ny ordning for markedsbalansering. Enigheten vil sikre mer stabile inntekter for den norske bonden i årene framover.

Søk i vinnerproduktene

Leverandørguide

Utviklet av 07 Web
Bransjeoversikt

Annonser