Du er her: Forsiden / Kjøtt & Eggprodusenten

Kjøtt & Eggprodusenten

Ber om vurdering av balanseringsforslaget

Regjeringen har i dag bedt Konkurransetilsynet om å vurdere Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund (KLF) og Norturas felles forslag til markedsbalanseringsordning for egg- og kjøttsektoren.

Godt besøkt avlsbesetningsmøte i Verdal

Flere av avlsbesetningene tilknyttet de frittstående slakterier og KLF var samlet til avlsbesetningsmøte tidligere i sommer. Samlingen bød i tillegg på busstur gjennom et flott kulturlandskap fra Inderøy til Steinkjer.

Nye endringer i årets KSL-sjekkliste

I årets KSL-sjekkliste er det gjort endringer i husdyrstandarden, og den sendes ut på papir for siste gang.

Vær smart – bruk e-øremerker!

Det er viktig at all sau og lam blir merket elektronisk, slik at du får riktig oppgjør.

Økt kjøttproduksjon med flere dyr i nord

De siste årene har det vært en nedgang i produksjon av kjøtt fra norsk storfe. Samtidig har etterspørselen fra forbrukerne økt. Forskerne i NIBIO har sett på suksessfaktorene som skal til for å løse utfordringen.

Storfemobiliseringen i Rogaland bærer frukter

Flere henvendelser til slakteriene og flere produsenter som har kommet i gang med planlegging og gjennomføring. Det er resultatet av prosjekt «Storfemobilisering» i Rogaland» som ble igangsatt sommeren 2013.

Wagyu for aller første gang

Den koster tre ganger så mye som en vanlig NRF-okse, men så er da også kjøtt av Wagyu-okser av aller ypperste kvalitet. Det fikk Erik Strøm-Larsen til å slå til.

Jæder og Nortura danner Hå Kylling AS

Nortura og Jæder (Espeland) har over mange år hatt et samarbeid om leveranser av råvarer på hvitt kjøtt fra Nortura Hå. Nå etablerer de to produksjonsselskapet Hå Kylling AS.

Bygde topp moderne etter sanering

Da Frank Stenseth (36) måtte sanere grisefjøset etter at besetningen hans ble rammet av LA-MRSA, valgte han bokstavelig talt å tenke nytt. Når har den unge svineprodusenten reist et topp moderne superfjøs der det meste kan styres med mobiltelefonen.

Kan småstein erstatte narasin i kyllingfôret?

Nå som narasin ikke lenger er i bruk, må bønder finne andre ting som kan bedre fordøyelsen til kyllingen. Masterstudenter har testet ut om småstein i fôret kan hjelpe.

Søk i vinnerproduktene

Leverandørguide

Utviklet av 07 Web
Bransjeoversikt

Annonser