Du er her: Forsiden / Kjøtt & Eggprodusenten

Kjøtt & Eggprodusenten

Har levert til Ringdal i tre generasjoner

De har levert til bygdas eget slakteri helt siden bedriften ble startet, og slik kommer det til å bli. For Sp-politiker Jan Ove Tryggestad er det helt naturlig å støtte næringslivet i egen bygd.

Jakten på premium-ribbe

Mens det i Norge finnes flere hundre forskjellige varianter av pinnekjøtt, har forbrukerne frem til nylig møtt ribbe enten som tynnribbe, midtribbe og familieribbe, krydret eller naturell. Men nå kommer premium-ribbene for fullt.

Arktisk Kje øker kjekjøttprisen

Stadig flere geitbønder tar egne initiativ for å utnytte kjekjøtt som ressurs. Et eksempel er selskapet Arktisk Kje SA, et samvirkeforetak bestående av 34 geitbønder i Nordland og Troms.

Kjøttbransjen ønsker mer kjekjøtt

Kjøttbransjen er opptatt av å utnytte flere kje som matressurs. I fjor ble 15.000 kje slaktet i Norge, en økning på 78 prosent fra 2012. Veksten skyldes større satsing på å bringe kje til forbrukerne, både i kjøttbransjen, blant bønder og i dagligvarebransjen.

KSL-arbeid kan gi driften et løft

KSL, eller landbrukets kvalitetssikringssystem, kan bidra til at gårdsdriften din får et løft. Systemet består av et dusin standarder med sjekklister og veiledere. Vi har bedt KSL-sjef Tom Roterud om en liten guide.

‘Strykejerns-biff’ imponerte berlinere

De kom til Berlin fra Møre med økologisk storfekjøtt i bagasjen og suksessen uteble ikke. Berlinere sto nærmest i kø for å smake på kjøttet.

Fôrtilskudd forebygger halebiting

Fôrtilskudd, strø og fiber er tre elementer i Palmer Skårlands kampanje for å forebygge aggressiv adferd – og halebiting – i grisehuset.

Tenker nytt og bygger nytt

Han har 420 storfe og hun selger 2000 brett egg i måneden fra en automat på veggen. Morten Engan og Therese Haugan tenker nytt og bygger nytt.

Tjener mer på Lyngenlam

– I dag henter vi vel ut omtrent 10 prosent mer i fortjeneste, sammenlignet med da vi omsatte lammekjøttet via Nortura. Gjennom et langsiktig samarbeid med kjøttbedriften Brødr. Ingebrigtsen i Tromsø, håper vi å øke marginene ytterligere, sier Runo Berglund i Lyngenlam SA.

Populært produsentmøte på Toten

Toten Eggpakkeri er kanskje ikke landets største pakkeri, men entusiasme og engasjement fra pakkeriets 12 produsenter er desto større.

Søk i vinnerproduktene

Leverandørguide

Utviklet av 07 Web
Bransjeoversikt

Annonser