Du er her: Forsiden / Kjøtt & Eggprodusenten / Aktuelt

Aktuelt

Forener krefter i nye Animalia AS

Animalia er fra 1. januar 2018 eget aksjeselskap, eid av Nortura og KLF. Dermed forener kjøttbransjen krefter og styrker det felles faglige samarbeidet.

Jakten på premium-ribbe

Mens det i Norge finnes flere hundre forskjellige varianter av pinnekjøtt, har forbrukerne frem til nylig møtt ribbe enten som tynnribbe, midtribbe og familieribbe, krydret eller naturell. Men nå kommer premium-ribbene for fullt.

Hva foretrekker sauen å ligge på?

I Norge er det vanlig å holde sauene inne i tette fjøs hele vinteren. Sauen ligger 60–70 prosent av døgnet, og det er viktig med underlag som sikrer dyrevelferden.

Optimister bryter nytt land

Optimismen i grenda er stor. John Dullerud dyrker opp 170 nye mål. Bare noen kilometer unna er det ikke bygd så mye som et fjøs på lang tid.

Populær ‘gardskjerring’ på Fatland-seminar

Informasjon om markedsregulering, jordbruksmelding og rett grisefôr er viktig, men hele Norges «Farmen-gardskjerring» Vendela Kirsebom var nok den som toppet årets Fatland-seminar.

– Ta i bruk Landbrukets dataflyt!

Nå kan KLF-slakterier ta i bruk Landbrukets Dataflyt for å sende avregninger til sine produsenter. Først ute er Fatland og i denne bedriften er løsningen allerede tilgjengelig.

Friskere gris med bioenergi

Da svineprodusent Erik Tofastrud fikk installert biovarme i det gamle grisehuset, oppnådde han raskt stor effekt på det generelle inneklimaet i fjøset.

Investering for mindre kunstgjødsel

Når vi ikke kan konkurrere på pris, må vi holde kvaliteten oppe, konstaterer Arild Johansen. Slanger og høydeforskjell gjorde at den prisbelønte lofotbonden kunne kutte kunstgjødselbruken med nesten to tredjedeler.

Mindre driftstilskudd i Nord

– Bruker Nortura den offisielle prisløypa og statlige tilskudd som er ment for produsenter i Nord-Norge, til å konkurrere om tilførsler i andre deler av landet? Ja, mener produsenter i Troms.

Bygger i skogen for å unngå MRSA

Smågrisprodusent Jan Vegar Dalen i Levanger tar grisene med seg til skogs. Det gjør han for å redusere risikoen for nytt utbrudd av MRSA.

Søk i vinnerproduktene

Leverandørguide

Utviklet av 07 Web
Bransjeoversikt

Annonser