Du er her: Forsiden / Kjøtt & Eggprodusenten / Aktuelt

Aktuelt

Duroc blir felles far-rase

Fatland, Nortura, Norsvin, Midt-Norge Slakteri AS og Furuseth AS er blitt enige om en felles satsing på duroc som far-rase i Norge.

Lavt klimautslipp i husdyrproduksjonen

Til tross for at gjennomsnittsnordmannen spiste mindre animalsk mat for 75 år siden, var klimaavtrykket større pr. innbygger enn det er i dag. Det skyldes utvikling av en mer intensiv og bærekraftig produksjon, basert på ny kunnskap og innovasjoner.

NMBU viser vei på SIMA i Paris

Ti masterstudenter fra NMBU (Norges miljø- og bio-vitenskapelige universitet på Ås) er invitert til å delta i SIMA-messens internasjonale skole-konkurranse om fremtidig landbruksteknologi i Paris.

17. generasjons kongsbonde

Her har biskopene regjert og kongen vokst opp. I dag er det Jóannes Patursson som er sauebonde på Færøyenes største gård.

Populært produsentmøte på Toten

Toten Eggpakkeri er kanskje ikke landets største pakkeri, men entusiasme og engasjement fra pakkeriets 12 produsenter er desto større.

Tjener mer på Lyngenlam

– I dag henter vi vel ut omtrent 10 prosent mer i fortjeneste, sammenlignet med da vi omsatte lammekjøttet via Nortura. Gjennom et langsiktig samarbeid med kjøttbedriften Brødr. Ingebrigtsen i Tromsø, håper vi å øke marginene ytterligere, sier Runo Berglund i Lyngenlam SA.

Problematisk underskudd på storfe

Underskuddet på norsk storfe fortsetter inn i 2017. Underdekningen er nå på rundt 15 prosent av norsk produksjon.

Tenker nytt og bygger nytt

Han har 420 storfe og hun selger 2000 brett egg i måneden fra en automat på veggen. Morten Engan og Therese Haugan tenker nytt og bygger nytt.

Fôrtilskudd forebygger halebiting

Fôrtilskudd, strø og fiber er tre elementer i Palmer Skårlands kampanje for å forebygge aggressiv adferd – og halebiting – i grisehuset.

‘Strykejerns-biff’ imponerte berlinere

De kom til Berlin fra Møre med økologisk storfekjøtt i bagasjen og suksessen uteble ikke. Berlinere sto nærmest i kø for å smake på kjøttet.

Søk i vinnerproduktene

Leverandørguide

Utviklet av 07 Web
Bransjeoversikt

Annonser