Du er her: Forsiden / Kjøtt & Eggprodusenten / Aktuelt

Aktuelt

KSL-arbeid kan gi driften et løft

KSL, eller landbrukets kvalitetssikringssystem, kan bidra til at gårdsdriften din får et løft. Systemet består av et dusin standarder med sjekklister og veiledere. Vi har bedt KSL-sjef Tom Roterud om en liten guide.

Kjøttbransjen ønsker mer kjekjøtt

Kjøttbransjen er opptatt av å utnytte flere kje som matressurs. I fjor ble 15.000 kje slaktet i Norge, en økning på 78 prosent fra 2012. Veksten skyldes større satsing på å bringe kje til forbrukerne, både i kjøttbransjen, blant bønder og i dagligvarebransjen.

Arktisk Kje øker kjekjøttprisen

Stadig flere geitbønder tar egne initiativ for å utnytte kjekjøtt som ressurs. Et eksempel er selskapet Arktisk Kje SA, et samvirkeforetak bestående av 34 geitbønder i Nordland og Troms.

Har levert til Ringdal i tre generasjoner

De har levert til bygdas eget slakteri helt siden bedriften ble startet, og slik kommer det til å bli. For Sp-politiker Jan Ove Tryggestad er det helt naturlig å støtte næringslivet i egen bygd.

Kan småstein erstatte narasin i kyllingfôret?

Nå som narasin ikke lenger er i bruk, må bønder finne andre ting som kan bedre fordøyelsen til kyllingen. Masterstudenter har testet ut om småstein i fôret kan hjelpe.

Bygde topp moderne etter sanering

Da Frank Stenseth (36) måtte sanere grisefjøset etter at besetningen hans ble rammet av LA-MRSA, valgte han bokstavelig talt å tenke nytt. Når har den unge svineprodusenten reist et topp moderne superfjøs der det meste kan styres med mobiltelefonen.

Jæder og Nortura danner Hå Kylling AS

Nortura og Jæder (Espeland) har over mange år hatt et samarbeid om leveranser av råvarer på hvitt kjøtt fra Nortura Hå. Nå etablerer de to produksjonsselskapet Hå Kylling AS.

Wagyu for aller første gang

Den koster tre ganger så mye som en vanlig NRF-okse, men så er da også kjøtt av Wagyu-okser av aller ypperste kvalitet. Det fikk Erik Strøm-Larsen til å slå til.

Storfemobiliseringen i Rogaland bærer frukter

Flere henvendelser til slakteriene og flere produsenter som har kommet i gang med planlegging og gjennomføring. Det er resultatet av prosjekt «Storfemobilisering» i Rogaland» som ble igangsatt sommeren 2013.

Økt kjøttproduksjon med flere dyr i nord

De siste årene har det vært en nedgang i produksjon av kjøtt fra norsk storfe. Samtidig har etterspørselen fra forbrukerne økt. Forskerne i NIBIO har sett på suksessfaktorene som skal til for å løse utfordringen.

Søk i vinnerproduktene

Leverandørguide

Utviklet av 07 Web
Bransjeoversikt

Annonser