Du er her: Forsiden / Kjøtt & Eggprodusenten / Aktuelt

Aktuelt

Riktig jobb til rett tid

– Du blir aldri utlært i dette, sier Jo Håvar Nerseth. Men én viktig ting håper han at han har lært: Å gjøre jobben til riktig tid i stedet for å utsette den.

Mye å spare på bedre dataflyt

Overgang fra papir til digitale løsninger knyttet til varestrømmene i norsk landbruk, har et innsparingspotensial for hele landbruksnæringa på til sammen mer enn en halv milliard kroner.

Biogass også lønnsomt for gårdsbruk

Forskere ved Høgskolen i Telemark har knekket koden: Nå kan biogass bli lønnsomt også på gårdsbruk.

Vil være katalysator

Det startet med skjæring av elg på oppdrag fra jegere. Nå er regulære kjøttprodusenter den desidert viktigste kundegruppen. Det handler om å få merverdi ut av slaktet.

Lidenskap for griseavl og systematisk drift

Hos Eli Gerlaug Enger og Ole Bjarne Enger, som driver formeringsbesetning på Stange i Hedmark, handler det om lidenskap for griseavl og ikke minst evne til systematisk drift.

Ny vår for Den Stolte Hane

Nye gårder/produsenter, nye forpakninger, ny strategi og en rekke innovasjoner. Det er hva våren bringer for kyllingprodusentene Den Stolte Hane. Kari Horpestad Hodne er en av de nye produsentene.

Framtidsbruket satser på energisparing

13 millioner kroner er investert de siste årene. Inkludert et ved/ halmfyringsanlegg som reduserer energikostnadene dramatisk.

– Stikk fingeren i jorda!

– Økt rapsdyrking på bekostning av hvete blir som å skyte seg sjøl i foten. Slikt blir det mer, ikke mindre fôrimport av, hevder FK-direktør Knut Røflo.

Fibergris på gang i Norge

Kan Norge bli selvforsynt med svinefôr? Svaret er ja. Men det vil ta noe tid. Først må vi lære grisen å spise trevirke og alger. Dernest avle fram en gris som utnytter fiberholdig kost.

Elitetrener til Røros Slakteri

Han har trent en dobbelt verdensmester i skiskyting og vært ekspertkommentator for NRK og TV2. Nå skal Kjell Ove Oftedal ta nye medaljer på laget til Røros Slakteri.

Søk i vinnerproduktene

Leverandørguide

Utviklet av 07 Web
Bransjeoversikt

Annonser