Du er her: Forsiden / Kjøtt & Eggprodusenten / Aktuelt

Aktuelt

Driver bærekraftig oppdrett av dåhjort

Bærekraftig kjøttproduksjon satt i system! Det er en presis betegnelse på den virksomhet som ekteparet Fritz og Wenche Anker-Rasch driver i hjertet av de østfoldske skoger. Det dreier seg om oppdrett, slakting og salg av dåhjort.

Ny kanal for mer lokalmat

I forbindelse med Grüne Woche-messen i Berlin i januar, ble portalen lokalmat.no lansert. Målet er mer salg av lokalmat ved å legge til rette for at restauranter, grossister og handelen får en enkel oversikt over lokalmat fordelt på regioner.

Generasjonsskifte og effektiv drift i Mysen

Det startet med kyr og melkeproduksjon tidlig på 60-tallet. I dag er det korn- og eggproduksjon som gjelder for far Steinar og sønn Jan Tore Skogstad(31) i Mysen. Rett for jul overtok forøvrig sistnevnte ansvaret for driften av gården. Det skremmer slett ikke verken senior eller junior!

Stor interesse for kjekjøtt

I Norge brukes geiter stort sett til melkeproduksjon mens kunnskapen om og etterspørselen etter kjekjøtt fortsatt er lav. Mange geitebønder er derfor nødt til å avlive bukkekillinger rett etter kjeing.

Mer Hampshire på grillen i sommer!

De siste tre månedene i 2015 valgte flere griseprodusenter enn tidligere semin fra griserasen Hampshire. Forbrukerne kan nå se frem til mer grillkjøtt av Hampshire i grillsesongen.

– Skap betre lønsemd for ammeku

Kva skil den gode produsenten av ammeku frå resten? Det spørsmålet svarer økonomirådgjevar Andreas Lundegård på i denne artikkelen.

Jakten på verdens beste biff

I et toppmoderne fjøs i Egersund, har Prima Jæren startet et ambisiøst eksperiment. De ønsker å finne fôringresepten på verdens beste biff.

Egne livdyrbiler hindrer smitte

Furuseth AS har egne biler som kun brukes til transport av livdyr. – Dette er et viktig tiltak for å hindre spredning av smitte, sier daglig leder Harald Furuseth.

Svinerase med nytt rom for innovasjon

At Innovasjon Norge gir støtte til bygg eller utvidelse av smågrisproduksjon hører i dag til sjeldenhetene. Hampshiregrisens unike egenskaper og en reell mulighet for å øke produktmangfoldet for norsk svinekjøtt var utslagsgivende for positivt tilsagn om støtte til utvidelsen.

Gunstige priser på offisielle øremerker - OS ID

Den norske øremerkeprodusenten OS ID har leveringsavtaler med private slakterier tilsluttet KLF. Det er etablert effektive og sikre rutiner for bestilling og levering av offisielle øremerker. Bønder med leveringsavtale med private slakterier får slik gunstige priser på OS IDs Combi øremerker.

Søk i vinnerproduktene

Leverandørguide

Utviklet av 07 Web
Bransjeoversikt

Annonser