Du er her: Forsiden / Kjøtt & Eggprodusenten / Aktuelt

Aktuelt

Smaken av Lyngsalpene

Lyngen er blitt et kvalitetsstempel på lam. – Vi har noe av landets beste beite her, konstaterer Audun Johnsen.

Analyseverktøy gir høyere overskudd

Den høye avdråtten pr. søye i besetningen til Oddbjørn Laksesvela er ingen tilfeldighet. Han har vært med i Sauekontrollen i flere år, vært aktiv i ringarbeid og fått god oppfølging fra sine rådgivere.

I gang igjen etter MRSA-krisen

Han tok ansvaret for folkehelsa – og straffes med en halv million i tap. Egil Minde er skuffet over staten etter at han måtte slakte og desinfisere på grunn av MRSA.

– Norsk storfekjøtt bra for miljøet

– Økt produksjon av storfekjøtt i Norge, reduserer de globale klimautslippene. Det har sammenheng med at Norge har den mest klimavennlige storfekjøttproduksjonen i verden.

MRSA – hvem skal ta regningen?

Spredning av MRSA er et problem for folkehelsa, ikke for svineproduksjonen. Mens infeksjon med MRSA hos mennesker er definert som en allmenfarlig smittsom sykdom gjør den ikke grisen syk, og svinekjøttet er trygt å spise.

Tøff start for Rakkestadprodusent

Hos Magne og Saula Ringstad i Rakkestad i Østfold er det fullt belegg av spedgris i alle fødebinger og det er kamp om juret for de fleste grisene.

Innfører krav om RFID-merking av storfe

Storfenæringa, det vil si kjøttbransjen i samarbeid med meierisiden, innfører krav om at alle storfe født etter 1. januar 2017 skal merkes elektronisk.

Resistens: Norsk kylling friskmeldes

Tirsdag 22. september overleverte Veterinærinstituttet årets NORM-VET-rapport om status for antibiotikaforbruk og resistens blant dyr i Norge til Mattilsynet.

– Leveranse til frittstående øker inntektene

Han er nyvalgt styreleder i KLF, styreleder i Midt Norge Slakteri og direktør i Grilstad. I dette intervjuet gir Ståle Gausen følgende klare beskjed til produsenter rundt om landet: å levere slaktedyr til et frittstående slakteri, bedrer inntektene til bonden.

Fatland Jæren med nytt slaktefjøs

Fatland Jæren AS har bygd nytt slaktefjøs til 82 storfe, og installert nytt avlivingssystem. Total investering er på ca. 10 millioner kroner.

Søk i vinnerproduktene

Leverandørguide

Utviklet av 07 Web
Bransjeoversikt

Annonser