Du er her: Forsiden / Kjøtt & Eggprodusenten / Aktuelt / Elitetrener til Røros Slakteri

Elitetrener ble Røros Slakteris ‘ankermann’

Han har trent en dobbelt verdensmester i skiskyting og vært ekspertkommentator for NRK og TV2. Nå skal Kjell Ove Oftedal ta nye medaljer på laget til Røros Slakteri.

Det at Oftedal har trent elitelaget med Ole Einar Bjørndalen og Emil Hegle Svendsen i skiskyting, kan komme godt med i den tradisjonsrike bedriften på Røros. Når vi besøker slakteriet sitter et knippe nye medarbeidere på møterommet og lærer norsk. Resten løper rundt fordi Rørosmartnan, som i år arrangeres for 163. gang, snart åpner.

ALLSIDIG
Oftedal har vært salgssjef for Røros Hotell, og har lang erfaring som produsent. 
– Jeg er småbruker og driver med sau i nabokommunen Haltdalen og har levert lam til Røros Slakteri siden 2000. Det vil si jeg har vel også levert en del til Nortura, sier han og legger til å ha jaktet villrein som hobby.

– Ledelse handler jo om systematisk utvikling av prestasjoner. Bakgrunnen min skal jeg prøve å omsette blant slakteriets medarbeidere. Det vi skal få gjort må forankres i økonomi, og vi har flere på huset som er gode på økonomi. Dermed er vi et team som begynner å bli veldig bra, særlig med dyktige fagfolk i slakteriet, sier han henrykt.

FORSIKTIG SATS
Oftedal leder også i Røroskjøtt som videreforedler kjøtt fra slakteriet.
– Mesteparten av slaktet selges videre til Nortura, men vi foredler omtrent 30 prosent. Vi har et mål om å øke andelen vi foredler. Men det skal ikke gå fortere enn at vi har en sunn økonomi i bunnen, gjentar han. 

Oftedal forklarer at bedriften byr på mye nytt å sette seg inn i. Noe skjønner han lettere fordi han har vært produsent. Organisasjon og struktur hos kjøttbedriftene har likhetstrekk med hva han er vant til fra før. 

– Faget er jo forskjellig, men dette handler om å få til en plan å stå på med, sammen med de eminente fagfolka. Jeg skal selv finne en plass på produksjonslinja i slakteriet for å prøve å skjære litt kjøtt. For å føle på kroppen hvordan det er, sier han og ler lett.

– Etter hvert får jeg nok bedre forutsetninger for å stake ut kursen videre. Da skal jeg bidra med grep som er fornuftig for bedriften. 

Les hele saken i siste utgave av bladet Kjøttbransjen nr. 2, 2016. 

Les flere saker fra siste utgave av bladet Kjøttbransen.

Utviklet av 07 Web
Bransjeoversikt

Annonser