Du er her: Forsiden / Om KLF / Eierskap / ScanPig AS – utfordrer på smak og produsentøkonomi

ScanPig AS – utfordrer på smak og produsentøkonomi

Salget av Hampshiresemin øker jevnt og ligger per juni 2018 på rundt 15 prosent av seminsalget fra Norsvin. Opp imot annen hver gris som leveres til slakterier tilknyttet KLF er altså en hampshirekryssing.

ScanPig ble etablert i 2005 som et datterselskap av KLF for å sikre at produsenter som leverer til private slakterier har tilgang til såkalt “tredje rase”. Dette var viktig for å opprettholde konkurransen om svinekjøtt-produsentene; Nortura etablerte sin tredje rase Duroc på slutten av åttitallet. I tillegg til KLF er nå også medlemsslakteriene Fatland AS, Furuseth AS og Midt-Norge Slakteri AS og Øglend Kapital AS (tidligere Prima Gruppen AS) inne på eiersiden.

De første avlsrånene ble solgt i februar 2007. Fra mai 2007 fikk Scanpig mulighet til å tilby semin fra Hampshire gjennom Norsvin.

ScanPig har frem til nå hatt en positiv vekst i et tilspisset konkurransemarked. En av grunnene er nok at Hampshire er kjent for å ha spesielt god smak og spisekvalitet, og kjøttet ses nå løftet frem i handel og restauranter. Hampshiresemin er tilgjengelig for alle svineprodusenter, men brukes primært av produsenter som leverer gris der betaling ikke er knyttet opp imot betaling og kompensasjon for nedsatt produksjon, som i Nortura.

Se finansiell info på proff.no.

Utviklet av 07 Web
Bransjeoversikt

Annonser