Du er her: Forsiden / Om KLF / Kronikker

Kronikker

De hvite ridderne i Bergen

Konkurransetilsynet rir sine kjepphester igjen, skriver Bjørn-Ole Juul-Hansen i en kronikk som stod på trykk i Nationen 5.mars 2018.

Manglende kunnskap om Matprat

- I en kommentar skrevet av Hilde Lysengen Havro fredag 1. desember kommer hun i skade for å synliggjøre manglende kunnskap om Matprat, kommunikasjon og markedskunnskap, skriver Bjørn-Ole Juul-Hansen i en kronikk som stod på trykk i Nationen 6.desember 2017.

Det beste blir den godes fiende

Det er grunn til å se nærmere på retorikken som blir brukt av de som er kritiske til eksport av lam, skriver Bjørn-Ole Juul-Hansen i en kronikk som stod på trykk i Nationen 06.november 2017.

Nei til kostbar app for mindre mangfold

Dagligvareportalen som snart skal lanseres vil være negativt for utvalget som møter forbrukerne i butikk. Kjente sammenlignbare merkevarer som finnes i alle kjedene vil utsettes for et ekstremt press i kjedeforhandlingen og prisdumpes i butikk, mens varene som gir mangfold til forbrukerne, vil bli dyrere, skriver Svein-Erik Eide i en kronikk som stod på trykk i Nationen 27.juni 2017.

Kyllingutfordringene – nok en gang

Her var det mørkt, sa den blinde merra, og stanga øyet i lysbryter'n, synger Øystein Sunde i «Det året det var så bratt». Teksten passer like bra til Nationens dekning av utfordringene i kyllingsektoren, i et år som virkelig har vært bratt. (Denne kronikken ble trykket i Nationen 16. februar 2016).

Viktig med norsk matproduksjon!

Debatten etter at Markedsbalanseringsutvalget la fram sin rapport, er så vidt i gang. Kampen om virkelighetsforståelsen om hva rapporten egentlig sier, vil bli tøff, ettersom disse fortolkningene legitimerer debattantenes valg av løsning. (Kronikk på trykk i Nationen 03.08.2015).

Ikke harseler med suksess

En harding fortale meg en gang at det var flaks at folk bosatte seg i Hardanger før det moderne byråkratiet kom på banen. (Kronikk på trykk i Dagligvarehandelen 03.03.2015).

Kyllingproduksjon over dagens konsesjonsgrense

I 1975 ble det innført konsesjonsplikt for kylling; det vil si at alle som den gang ønsket å produsere over et gitt volum måtte ha konsesjon. I 2004 ble grensen for å drive uten konsesjon endret fra 80 000 til 120 000, i 2013 til 140 000 kyllinger pr år og fra og med 2015 blir grensen doblet til 280 000. (Kronikk på trykk i Nationen 18.12.2014).

Ribbet for optimisme

Nationens førsteside, onsdag 26. november, forteller oss at «importribbe redder jula». Inni avisen kan vi lese at det er igangsatt en underskriftskampanje for at det skal selges ribbe med varemerke Gilde i Coop. Bakgrunnen er kunders behov i Nordland som ønsker å være helt sikre på at ribben de kjøper er norsk.  (Kronikk på trykk i Nationen 1.12.2014).

Kyllinger!

I de siste ukene har det vært mye skriverier om kylling. Mange har deltatt på Nationens sider; fra de som ikke får penger til forskning, og de som mener vi må slutte å importere kraftfôr, til de som mener at større bruk går ut over mattrygghet, men også til de som mener at vi ikke bør spise kjøtt i det hele tatt (Kronikk på trykk i Nationen 30.09.2014).

Søk i vinnerproduktene

Leverandørguide

Utviklet av 07 Web
Bransjeoversikt

Annonser