Du er her: Forsiden / Om KLF / Kronikker

Kronikker

Ribbet for optimisme

Nationens førsteside, onsdag 26. november, forteller oss at «importribbe redder jula». Inni avisen kan vi lese at det er igangsatt en underskriftskampanje for at det skal selges ribbe med varemerke Gilde i Coop. Bakgrunnen er kunders behov i Nordland som ønsker å være helt sikre på at ribben de kjøper er norsk.  (Kronikk på trykk i Nationen 1.12.2014).

Kyllinger!

I de siste ukene har det vært mye skriverier om kylling. Mange har deltatt på Nationens sider; fra de som ikke får penger til forskning, og de som mener vi må slutte å importere kraftfôr, til de som mener at større bruk går ut over mattrygghet, men også til de som mener at vi ikke bør spise kjøtt i det hele tatt (Kronikk på trykk i Nationen 30.09.2014).

Bonden tar risiko

Avisen Nationen har, torsdag 28. august, en stor artikkel om markedssituasjonen for kylling. Det vises til at etableringen har vært stor og flere hus må stå tomme, fordi markedet ikke har behov for kyllingen. Slik tilpasning er selvsagt ikke gunstig, verken for bonden eller slakteriaktørene, men foreløpig har de sammen funnet løsninger som medfører at kyllingprisen ikke har forandret seg. Tapet deles mellom bøndene og industriaktøren.

Høy, mørk og framtidsrettet

Nationens Kato Nykvist har en «Kommentar» 09.09.2014 som jeg opplevde som befriende og nytenkende. I kommentaren aner jeg tilløp til en ambisjon om at avisen på leder/kommentarplass framover åpner for å endevende argumenter og gamle påstander slik at viktige landbrukspolitiske debatter kan bygges på objektive, kunnskapsbaserte argumenter.  (Kronikk på trykk i Nationen 11.09.2014)

Vil du bidra til oppstandelsen?

Etter 35 år med «billig, billig» i norsk matbransje er det bare et fåtall spesialiserte kjøttforretninger igjen. Spesialbutikkenes tilbakegang byr ikke opp til mangfold i matveier, og gjør Norge til et fattigere matland. Kjære forbruker, støtt opp om de få lokale kjøtt- og delikatesse-forretningene vi har igjen før de forsvinner helt. (Kronikk på trykk i VG 21.08.2014)

Nationen mener 09.04.14 - et hjelpeløst skrik etter et fiendebilde

Innelgget signert Bjørn-Ole Juul-Hansen er et tilsvar til "Nationen mener: Riktig slakterisamarbeid" 09.04.2014.

En etterlengtet gjennomgang!

Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug varsler i DN 15.01 en gjennomgang av markedsreguleringen i landbruket. (Kronikk på trykk i Dagens Næringsliv 23.01.2014)

Almås bommer!

“Helgedokument” i Nationen 1. november om markedsregulering er en god gjennomgang av markedsreguleringen fram til i dag. Saken skjemmes imidlertid av et par unyanserte påstander fra professor Almås, hvor noen av påstandene balanserer helt på kanten av sannheten. Fordi det er snakk om svært sentrale punkter for å forstå dagens markedsregulering, må det tas tak i. (Kronikk på trykk i Nationen 05.11.2013)

Penga på bordet!

Årets jordbruksoppgjør blir spennende. Høye forventninger, signaler om at fjorårets tolløkning skal gi penger i kassa, og færre produksjoner som skal ha målpris. Det kan gi en lettantennelig situasjon. (Kronikk på trykk i Nationen 26.04.2013)

Importvern for norsk landbruk og matindustri

Praktiseringen av importvernet, og de reguleringsmekanismene som følger av importvernet, må sikre den norske foredlingsindustrien tilstrekkelig råvare av riktig kvalitet.

Søk i vinnerproduktene

Leverandørguide

Utviklet av 07 Web
Bransjeoversikt

Annonser