Du er her: Forsiden / Om KLF / Kronikker

Kronikker

Høy, mørk og framtidsrettet

Nationens Kato Nykvist har en «Kommentar» 09.09.2014 som jeg opplevde som befriende og nytenkende. I kommentaren aner jeg tilløp til en ambisjon om at avisen på leder/kommentarplass framover åpner for å endevende argumenter og gamle påstander slik at viktige landbrukspolitiske debatter kan bygges på objektive, kunnskapsbaserte argumenter.  (Kronikk på trykk i Nationen 11.09.2014)

Vil du bidra til oppstandelsen?

Etter 35 år med «billig, billig» i norsk matbransje er det bare et fåtall spesialiserte kjøttforretninger igjen. Spesialbutikkenes tilbakegang byr ikke opp til mangfold i matveier, og gjør Norge til et fattigere matland. Kjære forbruker, støtt opp om de få lokale kjøtt- og delikatesse-forretningene vi har igjen før de forsvinner helt. (Kronikk på trykk i VG 21.08.2014)

Nationen mener 09.04.14 - et hjelpeløst skrik etter et fiendebilde

Innelgget signert Bjørn-Ole Juul-Hansen er et tilsvar til "Nationen mener: Riktig slakterisamarbeid" 09.04.2014.

En etterlengtet gjennomgang!

Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug varsler i DN 15.01 en gjennomgang av markedsreguleringen i landbruket. (Kronikk på trykk i Dagens Næringsliv 23.01.2014)

Almås bommer!

“Helgedokument” i Nationen 1. november om markedsregulering er en god gjennomgang av markedsreguleringen fram til i dag. Saken skjemmes imidlertid av et par unyanserte påstander fra professor Almås, hvor noen av påstandene balanserer helt på kanten av sannheten. Fordi det er snakk om svært sentrale punkter for å forstå dagens markedsregulering, må det tas tak i. (Kronikk på trykk i Nationen 05.11.2013)

Penga på bordet!

Årets jordbruksoppgjør blir spennende. Høye forventninger, signaler om at fjorårets tolløkning skal gi penger i kassa, og færre produksjoner som skal ha målpris. Det kan gi en lettantennelig situasjon. (Kronikk på trykk i Nationen 26.04.2013)

Ammekuprodusentene fortjener inntektsløft

- Når det gjelder storfekjøttproduksjon (ammeku) er KLF positive til utvikling av nye tilskudds­ordninger som kan bidra til å øke produksjonen, sier Bjørn-Ole Juul-Hansen i en gjestekommentar i LimousinNytt nr. 3 - 2012.

Vårsmelting for markedsordningene i landbruket?

Vi var mange som så fram til den nye landbruks- og matmeldingen sine analyser av jordbruksavtalen og markedsordningene i landbruket. Dessverre var disse helt fraværende. (Kronikk på trykk i Nationen i april)

Røyken fra Grill-NM

I juli hadde KLF en kronikk på trykk i Nationen som et tilsvar til kritikken som kom mot NM i Kjøttprodukter fra samme avis noen dager tidligere.

Bondelagets maskefall?

Bondelagets generalsekretær Per Skorge boltrer seg under overskriften “Høyres sanne ansikt?” i Nationens “Dagens gjest” spalte fredag 27. april. Et veritabelt frontalangrep mot dagens største opposisjonsparti som viser at Bondelaget velger å beholde maskene fra 30-tallet på i stede for å forsøke seg på nytekning når det gjelder marked og markedsregulering.

Søk i vinnerproduktene

Leverandørguide

Utviklet av 07 Web
Bransjeoversikt

Annonser