Du er her: Forsiden / Om KLF / Kronikker

Kronikker

Ammekuprodusentene fortjener inntektsløft

- Når det gjelder storfekjøttproduksjon (ammeku) er KLF positive til utvikling av nye tilskudds­ordninger som kan bidra til å øke produksjonen, sier Bjørn-Ole Juul-Hansen i en gjestekommentar i LimousinNytt nr. 3 - 2012.

Vårsmelting for markedsordningene i landbruket?

Vi var mange som så fram til den nye landbruks- og matmeldingen sine analyser av jordbruksavtalen og markedsordningene i landbruket. Dessverre var disse helt fraværende. (Kronikk på trykk i Nationen i april)

Røyken fra Grill-NM

I juli hadde KLF en kronikk på trykk i Nationen som et tilsvar til kritikken som kom mot NM i Kjøttprodukter fra samme avis noen dager tidligere.

Bondelagets maskefall?

Bondelagets generalsekretær Per Skorge boltrer seg under overskriften “Høyres sanne ansikt?” i Nationens “Dagens gjest” spalte fredag 27. april. Et veritabelt frontalangrep mot dagens største opposisjonsparti som viser at Bondelaget velger å beholde maskene fra 30-tallet på i stede for å forsøke seg på nytekning når det gjelder marked og markedsregulering.

Konsesjonsgrenser i landbruket

Den enkelte bonde er best egnet til å avgjøre produksjonsomfang og kombinasjoner av produksjoner som er hensiktsmessig på gården. For å unngå urimelig ubalanse i markedet må takten i utvidelse av konsesjonsgrensene tilpasses etterspørselen i markedet.

Samvirkets påstander

Dagens organisering av markedsreguleringen i landbruket bidrar ikke til måloppnåelse og virker ikke etter hensikten, sier Bjørn-Ole Juul-Hansen i en kronikk som stod på trykk i Nationen 01.03.2012.

Velkommen til gards

Slik den nye nye landbruks- og matmelding nå fremstår burde den hete “velkommen til gards”, ikke til bords, sier Bjørn-Ole Juul-Hansen i en kronikk som stod på trykk i Nationen 16.01.2012.

Pinnekjøttkrise og smørmanko - tåler vi mer av dagens regulering?

Forbrukerne blir nå møtt av tomme smørhyller i butikkene. Det er kun få uker siden det ble ropt et kraftig varsku om at Norge gikk tom for pinnekjøtt, og før det juleribbe. – Norske forbrukere skal få den maten de etterspør, sier Landbruks- og matminister Brekk. Men er dagens markedsregulering måten å forsyne Norge med mat på i 2011?

Kjøttbransjens innspill til nye kostholdsråd

Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund er opptatt av å få fakta på bordet når det gjelder kjøtt og kosthold. Derfor har vi bidratt med viktige innspill som hele bransjens står bak. 

Forvirret av virkeligheten?

Ingen bør lenger beskylde BI for ”blåsruss-oppdrett” eller av å være opptatt av godt fungerende markeder og konkurranse på like vilkår.

Søk i vinnerproduktene

Leverandørguide

Utviklet av 07 Web
Bransjeoversikt

Annonser