Du er her: Forsiden / Trygg mat / Svar fra Mattilsynet - kvernet kjøtt og kjøling

Svar fra Mattilsynet - kvernet kjøtt og kjøling

I følge hygienepakka skal kvernet kjøtt kjøles ned og lagres og transporteres ved 2 grader C. KLF har sammen med Nortura og NHO Mat og Landbruk jobbet opp i mot Mattilsynet for å åpne for at kvernet kjøtt kan lagres og transporteres ved samme temperatur som andre lett bedervelige næringsmidler, nemlig 4 grader C.

Vi har nå fått et endelig svar fra Mattilsynet etter at de har behandlet saken grundig, og de åpner ikke for noe unntak fra regelverket, men krever at kvernet kjøtt skal holdes på 2 grader. Med kvernet kjøtt menes i denne sammenheng kvernet kjøtt med mindre enn 1 prosent salt. For kvernet kjøtt med salt gjelder temperaturkravet på 4 grader.

KLF, Nortura og NHO Mat og Landbruk vil jobbe videre med denne saken.

Les svar fra Mattilsynet fra 11.01.2012

Utviklet av 07 Web
Bransjeoversikt

Annonser