… og drammenserne strømmer til byens eneste kjøttbutikk

… og drammenserne strømmer til byens eneste kjøttbutikk DRAMMEN I mai i fjor etablerte Morten Sirnes og Aksel Andersen en helt ny kjøtt- og fiskebutikk i Drammen sentrum. Det har blitt… Les mer

… og drammenserne strømmer til byens eneste kjøttbutikk

DRAMMEN I mai i fjor etablerte Morten Sirnes og Aksel Andersen en helt ny kjøtt- og fiskebutikk i Drammen sentrum. Det har blitt en kjempesuksess.

Per A. Sleipnes

Butikk-konseptet til Morten Sirnes og Aksel Andersen har vært en ubetinget suksess.

For til tross for koronapandemien, økte salget hos Hansen & Andersen, med 30 prosent fra februar til mars i år. Og april ser ut til å bli enda bedre, fastslår Morten Sirnes.

Kjemperespons

– Denne satsingen har vært en gedigen opptur for oss. Vi var sikre på at drammenserne ville ta vel imot en butikk som satser på salg av fisk og kjøtt over disk, men at responsen skulle bli så stor, kunne vi bare drømme om. Alt tyder på at selv om det er mye negativt knyttet til koronasituasjonen, så koser folk seg med å lage god mat hjemme. Når vi da har gode råvarer å by på, blir vi selvsagt attraktive, sier Sirnes.

Energiske karer

Han betegner samarbeidet med kjøttveteran Aksel Andersen som perfekt.

– Vi er like energiske og «ville» begge to. I denne bransjen må man være på 24/7 og der er Aksel og jeg temmelig like. Derfor blir det også resultater ut av det, påpeker Morten Sirnes, som har ansvar for fiskedelen av butikken.

Nær 18 millioner kroner i år

I løpet av de snaut sju månedene virksomheten ble drevet i fjor, omsatte butikken for rundt sju millioner kroner. I år regner Sirnes med at omsetningen vil lande på nær 18 millioner kroner.

– Det avhenger selvsagt av et greit salg av grillmat i løpet av våren og sommeren, men alt skulle ligge til rette for det slik situasjonen er nå. Folk vil trolig i stor skala holde seg hjemme og lage maten selv de nærmeste månedene og her kommer vi inn, sier Sirnes.

Han er dog nøye med å understreke at han føler med de mange bedriftene i kjøttbransjen som sliter i bratt motbakke akkurat nå.

Aksel Andersen sammen med butikkansatt Hege Olsen.

Også ost

Totalarealet på spesialbutikken er på 360 kvadratmeter, der rundt halvparten er butikkdelen. Den lange disken har først en fiskeavdeling og etter noen meter en kjøttdel. Så er industripakkede produkter av fjørfe- og rødt kjøtt presentert i en egen kjøledisk. I tillegg en ostedisk pluss mørnet storfekjøtt i egne klimaskap (dry aged).

Slakt fra Eidsmo Dullum

Nå på vårparten jobber fem–seks personer i butikken. For disse dreier det aller meste seg om salg og kundeoppfølging i butikk, ettersom brorparten av de produserte kjøttproduktene kjøpes fra andre små og mellomstore KLF-bedrifter. Det ferske kjøttet hentes selvsagt fra Aksel Andersens egen skjærebedrift. Mye av dette kjøttet er i sin tur basert på slakt fra Slakthuset Eidsmo Dullum som Aksel Andersen eier halvparten av.

Siste saker