20 års jubileum for Norskinn

20 års jubileum for Norskinn Det var mye å feire da det nylig ble avholdt generalforsamling og 20-års jubileum for Norskinn AS / Norilia Nordic AS i Trondheim. Jubileet ble… Les mer

20 års jubileum for Norskinn

Det var mye å feire da det nylig ble avholdt generalforsamling og 20-års jubileum for Norskinn AS / Norilia Nordic AS i Trondheim.

Jubileet ble feiret på Britannia Hotell i Trondheim. i forgrunnen ser vi Charles W. Strand fra Norilia Nordic og Rune Dullum fra Slakthuset Eidsmo Dullum.

I juni 2001 ble samarbeidsavtalen på bearbeiding og kjøp/salg av huder og skinn undertegnet mellom Norskinn AS (tidligere Rieber Skinn AS) og Norsk Kjøtt B&I i Fredrikstad – som senere ble Norilia AS og Norilia Nordic AS.

Etter flere års planlegging flyttet virksomheten i 2012 inn i Europas mest moderne anlegg i Sarpsborg. Dette anlegget åpnet for mottak av ferskhud fra Nortura og Norskinns leverandører. En helt nye æra i behandling av huder ble dermed innledet.

I 2019 ble selskapet Norilia Nordic AS etablert etter at store slakterier både i Sverige og Danmark ønsket og levere ferskhud til anlegget i Skjeberg. Dermed ble Norilia Nordic eneste leverandør av fullsortiment på skandinaviske huder til sine kunder. I dag er det den nye direktør Tufan Yurt, med 12 års erfaring fra hudvirksomheten, som leder Sarpsborg-bedriften. Det etter at tidligere direktør Lars Chr. Dørum har gått inn i pensjonistenes rekker.

På Britannia i Trondheim under markeringen var Slakthuset Eidsmo Dullum representert. Dette er en leverandør som har vært med i dette samarbeidet siden starten.

Siste saker