– Avhengig av å få inn en ny aktør
Styret i Grilstad besluttet denne uka å ikke delta videre i samarbeidet om å etablere et nytt slakteri på Otta. Risikoen ble for stor på bakgrunn av betydelig økte investeringskostnader… Les mer
Engedal innleder på KLFs ERFA-møte
– Vi ønsker åpenhet, og er opptatt av rettferdig og bærekraftig konkurranse. Dette innebærer at det slås ned på eventuell usaklig prisdiskriminering. Av Per A. Sleipnes Det er Philipp Engedal,… Les mer
Storfeoverskuddet over 5000 tonn
Høsten 2022 ble det lagt inn 17 259 storfe (4877 tonn) på reguleringslager. I tillegg skar Nortura ca. 1000 ekstra slakt, og har i starten av 2023 lagt inn ytterligere 300… Les mer
Nortura for første gang i minus
For første gang siden etableringen i 2006, har Norturas årsresultat for fjoråret røde tall. Underskuddet ble i 2022 på nær 360 millioner kroner. I 2021 hadde selskapet et overskudd på… Les mer
Bladet Kjøttbransjen
Se alle ›Engedal innleder på KLFs ERFA-møte
– Vi ønsker åpenhet, og er opptatt av rettferdig og bærekraftig konkurranse. Dette innebærer at det slås ned på eventuell usaklig prisdiskriminering. Av Per A. Sleipnes Det er Philipp Engedal,… Les mer
Asko ønsker velkommen til Vestby
Tore Bekken, toppsjef for Norgesgruppens matvaregrossist Asko, ser frem til å ta imot KLF-medlemmene for bedriftsbesøk og omvisning under Landsmøte/ EFRA-samlingen i juni. I tillegg til omvisning onsdag 1. juni,… Les mer
Kjøtt og eggprodusenten
Se alle ›– Kåret årets produsenter
Norsk Kylling har kåret bønder fra Melhus, Byneset og Sparbu til «Årets produsenter 2022». Årets produsenter utmerker seg på solide rutiner, gode produksjonsresultater og godt oppfølgingsarbeid. Hvert år hedrer Norsk… Les mer
– Nye kostholdsråd motarbeider landbruket
Leder i Norges Bondelag, Bjørn Gimming, reagerer sterkt på prosessen i Nordisk Ministerråd i forbindelse med utarbeidelse av nye kostholdsråd. Han mener kostholdsrådene ikke tar opp i seg eller er… Les mer
Solid for Slakthuset Eidsmo Dullum
I fjor opplevde Slakthuset Eidsmo Dullum «all-time-high» både hva omsetning, resultat, storfevolum og småfevolum angår. Av Per A. Sleipnes – Vi er meget godt fornøyd med den responsen vi har… Les mer
Medlemsbedrifter
Se alle ›KLF i media
- Ny toppleder i Animalia (Matogmarked)
- Ny rapport: Meir av Noreg kan drivast på biogass (News.leportale)
- Ny rapport: Meir av Noreg kan drivast på biogass (NRK)
- Jordbruksoppgjøret 2023: Innspillsmøter med jordbruket (Norsk Bonde- og Småbrukarlag)
- Nortura lagret flere hundre tonn kjøtt på reguleringslager (Nationen)
- Om Bondebladet (Bondebladet)
- Pizza-sjokk i Italia (Dagbladet)
- Disse matvarene kan bli dyrere fra neste uke (Vi.no)
- Matvarene du bør kjøpe nå: – Nå bør du fylle opp skapet og fryseren (News.leportale)
- Spår kjøttprisen videre opp 20 prosent: – Absolutt påvirkning på det vi handler (Nidaros)
Siste nytt fra bransjen
- Ny på skiva (Fagpressenytt)
- Kjøttimport gjør oss sårbare (Nationen)
- Ull levering torsdag 30. mars 2023 (Norsk Sau og Geit)
- Forsinkelser for kyllinganlegg i Inderøy (Nationen)
- Listeria-funn i pølser kom fra Fatland: – Vi jobber med å kartlegge årsaken (Nationen)
- Kjøtt som kan inneholde salmonella har blitt solgt (Klar Tale)
- Alvorlige brudd avdekket på Nortura Hærland – må skjerpe rutinene for å hindre at dyr lider (Bondebladet)
- Store mengder salmonella-kjøtt kan ha vært i omløp (Sunnmørsposten)
- Store mengder salmonella-kjøtt kan ha vært i omløp (Adresseavisen)
- Grillpølser fra Coop og First Price tilbakekalles (Vg)
Siste nytt fra mattilsynet
- Tilsyn med mat i bensinstasjoner i 2023
- Ny nordisk rapport om mattrygghet i tang og tare
- Tilsyn med bruk av ernærings- og helsepåstander i 2023
- Tilsyn med animalske biprodukter i 2023
- Tilsyn med sjømatområdet i 2023
- Tilsyn med virksomheter som produserer kjøtt- og kjøttprodukter, meieriprodukter og eggprodukt i 2023
- Tilsyn med slakteri og viltbehandlingsanlegg i 2023
- Tilsyn med serveringssteder i 2023
- Tilsyn med kantiner og cateringvirksomheter i 2023
- Tilsyn med detaljhandel og serveringssteder i 2023