Du er her: Forsiden / Administrerende

Administrerende

Små leveranser er viktige leveranser

Denne uken sendte KLF ut et brev til medlemmene som tar imot slaktedyr og egg fra norske bønder. Bakgrunnen er at vi i år har registret en betydelig hardere kamp om leveransene fra bonden. Isolert sett er det bra, det styrker inntektene på gården, men vi ser også at kampen har blitt spesielt hard om de største produsentene.

Private slakterier – samarbeidspartnere

I 1995 vedtok International Co-operative Alliance (ICA) de 7 oppdaterte samvirkeprinsippene.

Omstilling er noe dritt – sjøl om det er til det bedre!

Omstilling og strukturering er en kontinuerlig aktivitet i næringslivet – også i kjøttbransjen, skriver Bjørn-Ole Juul-Hansen, adm. dir i KLF i en kronikk som ble publisert i Nationen 27. juni 2020.

Konkurranse om slaktet er bra for bonden

Det er alltid interessant å følge med på hva konkurrenter sier og gjør. Det forteller ofte noe om verdiene de står for, den kreativiteten de har og hvordan de bygger samholdet i sitt «marked» videre.

– En henstilling fra hjertet!

I et brev til medlemmene oppfordrer styreleder i KLF, Ståle Gausen og adm. direktør Bjørn-Ole Juul-Hansen, til at medlemsbedriftene nå skal ha en lav terskel både for å spørre konkurrenter om hjelp, men også for og gi hjelp.

Navlebeskuende bondelag

At en fylkesleder i Norges Bondelag bare er opptatt av samvirkebønder, er i overkant navlebeskuende dersom intensjonen er å ivareta alle bønders interesser.

Dobbel mottaksplikt er tvingende nødvendig

– KLF ønsker markedsregulering i kjøtt og eggsektoren, men forutsetningene må være at ordningene utformes slik at den virker konkurransenøytral, skriver Bjørn-Ole Juul-Hansen, adm. dir i KLF i en kronikk som ble publisert i bladet Kjøtt- og Eggprodusenten nr 1. 2020.

Spesialfinte i spesialmarked

- I takt med at subsidiert eksport for norsk landbruk forbys, letes det med lys og lykte etter eksportmuligheter som fortsatt kan benyttes, skriver Rolf Magne Strømmen, daglig leder i Toma Mat AS og Bjørn-Ole Juul-Hansen, adm. dir i KLF i en kronikk som ble publisert på nationen.no 27. februar 2020.

Dobbel mottaksplikt er nødvendig

- LMDs forslag til dobbel mottaksplikt vil verken direkte eller indirekte påvirke mottaksplikten, eller forutsetningene til å utøve denne delen av markedsregulatorrollen, skriver Bjørn-Ole Juul-Hansen i en kronikk som stod på trykk i Nationen 10. februar 2020.

Gratulerer Nationen!

I dag er det et godt tidspunkt å gratulere avisen Nationen med 100-års jubileet. Avisen kom ut første gang i desember 1918, og det skal markeres med en festaften nå i kveld.

Søk i vinnerproduktene

Leverandørguide

Utviklet av 07 Web
Bransjeoversikt

Annonser