Advarer mot å mate fugler

Advarer mot å mate fugler Etter at det er påvist flere tilfeller av fugleinfluensa rundt i Norge, advarer nå Landbruks- og matdepartementet folk mot å mate fugler på nye steder…. Les mer

Advarer mot å mate fugler

Etter at det er påvist flere tilfeller av fugleinfluensa rundt i Norge, advarer nå Landbruks- og matdepartementet folk mot å mate fugler på nye steder.

Illustrasjonsfoto: Colourbox

Det er for å redusere smittespredningen av fugleinfluensa, at må vi unngå at fugler samles på nye steder.

– I og med at fugleinfluensaen er svært smittsom blant fugler, er det viktig å ikke bidra til å gi fugler nye samlingspunkt, sier landbruks- og matminister Olaug Bollestad. Det er årsaken til at enkeltpersoner må unngå å starte nye matposter for fugler nå.

Trekkfugler som kommer til Norge om våren har tatt med seg fugleinfluensaen inn i landet. Fugleinfluensaen er dødelig og svært smittsom for fugler. Lite tyder på at det er smittsomt for mennesker. Myndighetene frykter at villfugler kan smitte fjørfebesetninger med fugleinfluensaen. Det kan gi fjørfeprodusenter store utfordringer.

– Jeg er bekymret for at fugleinfluensaen sprer seg til fjørfebesetninger. Det kan gi alvorlige konsekvenser for fjørfeprodusenter, sier landbruks- og matminister Olaug Bollestad.

Mattilsynet oppfordrer fjørfeprodusenter til å sikre fjørfe mot smitte ved å holde dem innendørs inntil videre. Produsentene bør gå gjennom smittevernplaner, og gjøre det de kan for å forhindre smitte.

Siste saker