‘Årets unge bonde’ kommer fra Steigen

‘Årets unge bonde’ kommer fra Steigen Ekteparet fra Steigen i Nordland imponerte juryen med sin satsing på bærekraftig landbruk. Foto: Privat Ekteparet Henning Andreas Holand og Dina Fonn Sætre fra… Les mer

‘Årets unge bonde’ kommer fra Steigen

Ekteparet fra Steigen i Nordland imponerte juryen med sin satsing på bærekraftig landbruk.

Foto: Privat

Ekteparet Henning Andreas Holand og Dina Fonn Sætre fra Steigen i Nordland ble tidenes første felles vinnere av tittelen «Årets unge bonde», da prisen ble delt ut av landbruks- og matminister Olaug Bollestad (KrF).

– Dette er veldig artig. Vi hadde ikke trodd at vi skulle vinne, sier de to unge gårdbrukerne, det var stort bare å komme til finalen, sier de

Rundt 800 bønder ble i år nominert til prisen, som har blitt delt ut av Felleskjøpet Agri, McDonald’s Norge og Norges Bygdeungdomslag siden 2010.

Henning Andreas ble i utgangspunktet nominert alene, men da det ble klart at han var en av de tre delfinalistene som hadde gått videre til finalen, ba han om å få stå nominert sammen med sin kone, siden de deler arbeidet likt mellom seg. Det ønsket hadde juryen ingen problemer med å godta.

Premien består av et reisestipend på 20 000 kroner, et gavekort på Felleskjøpet til en verdi av 10 000 kroner og avløser i inntil en uke, levert av Norske Landbrukstjenester.

Siste saker