Bevilger 20 millioner til reindriftsnæringen

Bevilger 20 millioner til reindriftsnæringen Regjeringen har bevilget 20 millioner kroner ekstra til kriseberedskap i reindriftsnæringen. Illustrasjonsfoto: Colourbox Reindriftsnæringen har hatt store utfordringer denne vinteren. Store deler av reindriften, det… Les mer

Bevilger 20 millioner til reindriftsnæringen

Regjeringen har bevilget 20 millioner kroner ekstra til kriseberedskap i reindriftsnæringen.

Illustrasjonsfoto: Colourbox

Reindriftsnæringen har hatt store utfordringer denne vinteren. Store deler av reindriften, det vil si 75 prosent av alle rein i Norge – er rammet av beitekrise. Regjeringen har hele tiden vært i tett kontakt med næringen og aktørene, og har i denne ekstraordinære situasjonen gitt 20 millioner kroner ekstra til kriseberedskap.

Årsaken til beitekrisen er mye snø og islagte beiter som gjør at reinen ikke får tilgang på tilstrekkelig mat gjennom naturlig beite. I Troms og Finnmark og Nordland ble det i løpet av februar erklært beitekrise. I Trøndelag har det også vært krevende forhold med store snømengder.

Utviklingen har forverret seg gjennom vinteren, med stadig mindre tilgang på mat for reinen. De siste rapportene viser at krisen kan vare frem til mai.

Siste saker