Bønder ringer krisetelefon

Bønder ringer krisetelefon Oslox Mange bønder tok kontakt med Bondelagets krisetelefon fordi de er bekymret for konsekvensene av tørken og fôrmangelen. – Det er ganske stort trykk på telefonen i forhold… Les mer

Bønder ringer krisetelefon

Oslox Mange bønder tok kontakt med Bondelagets krisetelefon fordi de er bekymret for konsekvensene av tørken og fôrmangelen.

– Det er ganske stort trykk på telefonen i forhold til normale tilstander, sier Halle Arnes, fagkoordinator for HMS i Norsk Landbruksrådgiving, til P4.

Den verste tørkesommeren siden 1947 har rammet bønder over hele Sør-Norge. Resultatet er masseslakt av besetninger fordi bønder ikke har nok fôr til dyrene sine når vinteren kjem.

Krisen har også nådd fram til regjeringen, som har innfører toll på import av storfekjøtt. Dette fordi det er ventet fallende priser på storfekjøtt når norske bønder må slakte langt flere dyr enn normalt på grunn av tørke og fôrmangel.

– Flere bønder forteller at de har netter med dårlig søvn. De aller fleste har et tett forhold til dyrene sine og ifølge Arnes opplever flere framtida til gården som usikker, noe som selvsagt er svært tøft å takle.

Siste saker