Botswana-kjøttet er BRC sertifisert

Bladet Kjøttbransjen: Flere importører av storfekjøtt fra Botswana reagerer på at NorgesGruppen har satt foten ned for storfekjøtt fra Botswana med den begrunnelse at kjøttet fra dette landet ikke er BRC-sertifisert. En av disse importørene er Holst Foods.

HenningGundersenHolst

Henning Gundersen, Holst Foods AS

- Vi har kjøtt fra Botswana på lager og har ingen betenkeligheter med å selge dette kjøttet. Botswana-kjøtt har vi solgt i en årrekke uten problemer. Og bare for å ha slått det fast: anlegget vi har importert fra i Botswana er BRC godkjent i tillegg til at leverandøren ISO-sertifisert, påpeker Henning Gundersen i Holst Foods.  

Han stiller seg uforstående til utsagnet fra NorgesGruppens Frederico Ferrannini om at gjennomgående salmonellagodkjennelse mangler.

- Hva er gjennomgående salmonella-godkjennelse? Her er det flere uriktigheter som helt klart vil gjøre mange av våre kunder usikre. At det ikke passer NorgesGruppen å benytte kjøtt fra Botswana, er ikke det samme som at dette er kjøtt av dårlig kvalitet, sier Gundersen.

Siste saker