Coop-butikk roser Kuraas

Coop-butikk roser Kuraas SKROVA Kristin Pedersen er glad for å ha Kuraas. Ikke bare fordi kvaliteten er så god, men fordi hun kan ringe og få snakke med noen. Georg… Les mer

Coop-butikk roser Kuraas

SKROVA Kristin Pedersen er glad for å ha Kuraas. Ikke bare fordi kvaliteten er så god, men fordi hun kan ringe og få snakke med noen.

Georg Mathisen

Sous vide-grillproduktene fra Kuraas er sikre vinnere til grillen på Skrova, forteller Kristin Pedersen.

– Det er kjekt å ha et menneske i den andre enden av telefonen, sier Pedersen. Hun er butikksjef på Coop Marked Skrova. Til Narvik er det først en halvtime med ferge og så mer enn tre timers kjøring. På øygruppen mellom Svolvær og fastlandet er det likevel Kuraas som har posisjonen som den lokale kjøttleverandøren.

Små nok til å velge

En leverandør som ikke er så stor at den lille nærbutikken forsvinner i mengden, og D-pak som er små nok til at hun faktisk får solgt innholdet i dem. Det er viktige ønsker når Skrova skal ha kjøtt.

– Hvis pakningene blir for store, kan vi ikke kjøpe dem. Når det er fire eller seks pakker i kartongen, kan vi kjøpe dem. Blir det ti, så må vi velge enten flintstek eller grillribbe. Vi får ikke solgt begge deler, konstaterer hun.

Dessuten er det viktig å være sikker på at varene kommer. – Hvis jeg bestiller bacon til helgen og det ikke kommer, så får ikke folk på Skrova bacon. De kan ikke bare gå til naboen og kjøpe, sier Kristin Pedersen. Hun er sjef på den eneste butikken som tar seg av de snaue 200 som bor på Skrova. – Er vi tomme, så er vi tomme.

Kebaben fra Narvik er også populær – spesielt kyllingkebaben, som var utsolgt for anledningen.

Godt til grillen

Om sommeren er hun ikke minst glad for at Kuraas har et godt grillsortiment. De produktene skal helst også komme i relativt små pakker ut til forbrukeren: – Folk liker at pakkene ikke er så store. Da kan de velge flere ting, forteller hun.

Personlig er butikksjefen veldig glad i grillribbe naturell. – Den er helt fantastisk. Da kan vi gjøre det vi vil med den, i stedet for å få den smaken som de tror vi vil ha, sier hun. Sommerstid selger flintstek godt og spareribs er populære. Dessuten snakker hun varmt om grillkoteletter og andre sous vide-produkter som forbrukeren bare trenger å varme opp kjapt.

Ferskt fra nord

At Kuraas ligger i Nord-Norge, er en fordel også for kvaliteten, mener butikksjefen. – Når vi bestiller kjøttdeig, er den helt blodfersk når vi får den. Det er vanskeligere med Coops produkter, som ligger på lager i Oslo og nesten er gått ut på dato når vi får dem.

Skrova har storinnrykk av turister om sommeren, akkurat som resten av Lofoten. Samtidig er årstidene veldig forskjellige også for de faste kundene.

– Derfor er det viktig at vi har rette varer til rett tidspunkt. Diskene kan ikke bugne av saltkjøtt nå. Det er ikke så mange som lager saltkjøtt og kålrabi om sommeren. Men det kommer igjen om høsten. Da har Kuraas fantastisk godt både svinekjøtt og lammekjøtt, roser Kristin Pedersen.

Lite fisk

Fisk, derimot, selger nærbutikken lite av. Det skaffer folk seg selv. Med enkelte unntak: Røykt torsk kom inn i sommer og gikk raskt unna, for det tar ikke folk seg tid til å lage selv.

– Vi selger også litt lutefisk til jul, og vi har Lofoten fiskekaker, men ellers selger vi lite fisk, forteller butikksjefen.

Siste saker