Coop-kjeden har god Hampshire-erfaring

Coop-kjeden har god Hampshire-erfaring Dagligvarekjeden Coop har utviklet produkter fra Hampshiresvin gjennom flere år – i tett samarbeid med Fatland. – Vi har gode erfaringer med produktkvaliteten både på rene… Les mer

Coop-kjeden har god Hampshire-erfaring

Dagligvarekjeden Coop har utviklet produkter fra Hampshiresvin gjennom flere år – i tett samarbeid med Fatland.

– Vi har gode erfaringer med produktkvaliteten både på rene kjøttprodukter og bearbeidede produkter i form av ulike pølsevarianter. Eksempelvis er vi spesielt fornøyd med ribbe av Hampshire som i tillegg til mer marmorering også er skåret i større stykker som man ellers kun får i manuelle ferskvaredisker. Vi mener at vi har lyktes med å differensiere produktene og dekke kundebehov gjennom å presentere Hampshiresvin som en spennende råvare med spesielle kvaliteter, sier senior kommunikasjonsrådgiver i Coop-kjeden, Knut Lutnæs.

Han opplever at kundene setter pris på både juleprodukter av Hampshiresvin i merkevaren Coop og de unike produktene i Smak-serien.

Utviklende samarbeid

Også i Fatland er Hampshire-grisen populær blant de som har ansvar for salg og produktutvikling.

– Kjøttkvaliteten har bidratt til at våre eksperter på resepter og foredling har hatt gode arbeidsvilkår. Vi har i den forbindelse hatt et fruktbart og utviklende samarbeid med Coop. Her har vi fått veldig god respons på vår satsing, fastslår salgsdirektør Roar Stentun i Fatland Skjeggerød.

– Avgjørende for privat bransje

Styreleder i KLF, Ståle Gausen, mener denne grisen har hatt stor betydning for hele den private kjøttbransjen.

– Hampshire var helt avgjørende for de private slakteriene da den kom, slik at også vi hadde en god tredjerase (far-rase). Dette som et svar på Nortura sin satsing på Duroc. Gjennom årene har det også vært viktig å kunne differensiere seg gjennom å kunne tilby en annen rase til våre svinebønder, forklarer Gausen.

Robust og vital

Han peker spesielt på at Hampshire-grisen har vist seg å være robust med god kjøttprosent og tilvekst.

– Svært mange av våre leverandører har sverget til denne gode og vitale grisen. Det er også interessant å se den sterke posisjonen som Hampshire har i Sverige, avslutter styrelederen i KLF.

Siste saker