Dansk privat svineslakteri utvider kraftig

Dansk privat svineslakteri utvider kraftig Det frittstående danske slakteriet DanePork investerer 130 millioner danske kroner i et helt nytt slakteri som mer enn fordobler den nåværende kapasiteten. Det betyr at… Les mer

Dansk privat svineslakteri utvider kraftig

Det frittstående danske slakteriet DanePork investerer 130 millioner danske kroner i et helt nytt slakteri som mer enn fordobler den nåværende kapasiteten.

Det betyr at DanePork vil være i stand til å slakte 24 000 gris pr. uke når det nye slakteriet er på plass ved siden av det eksisterende. Bygget er planlagt å bli 5500 kvadratmeter stort og i første omgang vil slaktemengden ligge på rundt 12 000 gris pr. uke. Men kapasiteten kan altså fordobles.

DanePork har i løpet av de siste par årene investert i flere utvidelser av det gamle slakteriet som ble etablert i 1989.

– Det handler om å sikre framtiden. Jeg har vært med i mange år og har kunnet se hvordan forretningen utvikler seg, og hva det koster å bygge på hele tiden. Nå tar vi et stort sprang og så får vi den kapasiteten vi trenger de nærmeste årene, sier direktør og eier i DanePork Leo Grønvall (bildet).

Han uttrykker stor glede over det som nå skal skje. I fjor omsatte DanePork for en halv milliard danske kroner og fikk et overskudd på 20 millioner kroner.

Siste saker