Dobbel pinnekjøtt-triumf for Mydland

Tromsø: At Tromsø-bedriften Mydland AS har for vane å markere seg sterkt i NM i kjøttprodukter er en kjent sak. I år sikret bedriften seg likegodt NM-triumf både for røkt… Les mer

Tromsø: At Tromsø-bedriften Mydland AS har for vane å markere seg sterkt i NM i kjøttprodukter er en kjent sak. I år sikret bedriften seg likegodt NM-triumf både for røkt og urøkt pinnekjøtt.

Av Per A. Sleipnes

Det er liten tvil om at pinnekjøttklassen trolig er den gjeveste produktklassen i NM (juleprodukter). At Mydland da vinner klassen både for røkt og urøkt pinnekjøtt, er mildt sagt svært imponerende. Snakk om prestasjon og snakk om timing! Den tradisjonsrike Tromsø-bedriften feirer nemlig 100 år neste år og en bedre «oppkjøring» til denne feiringen er det vel knapt mulig å få.

Fire produkter

Men det handlet ikke bare om pinnekjøtt for Tromsø-bedriften i årets NM. Bedriften deltok med fire produkter og alle fire ble belønnet med medaljer. Kryddermarinert svinenakke fikk sølv, mens lammerullen fra Mydland oppnådde gull.

– NM i kjøttprodukter har vi alltid prioritert, men vi er nøye med å ikke skru forventningene for høyt på forhånd. Vi vet at det er små marginer som skiller de aller beste produktene fra de nest beste. Derfor er vi veldig ydmyke i forhold til medaljer og hederlig omtale. Å få god uttelling i NM er stort for oss og en fantastisk inspirasjon for alle i bedriften, sier daglig leder Kurt Mydland – fortsatt uvitende om NM-triumfen.

30 tonn pinnekjøtt

På ettersommeren i år besøkte vi bedriften i forbindelse med en større utvidelse av anlegget. Denne utvidelsen/moderniseringen har bidratt til at produksjonsarealet er fordoblet. Det igjen gjør at det på alle måter blir enklere å produserer kvalitetsprodukter som pinnekjøtt og de øvrige juleproduktene.

Og nettopp julerelaterte kjøttprodukter er en viktig del av produktporteføljen til den nordnorske bedriften.

– Av totalomsetningen på drøyt 100 millioner kroner, utgjør salget i årets to siste måneder nær 20 millioner kroner. Med andre ord en betydelig andel. Pinnekjøtt og fenalår er de to største enkeltproduktene i julesammenheng og i år produserer vi 30 tonn pinnekjøtt, fastslår Kurt Mydland.

Siste saker