Drastisk økning tyveri av kjøtt i Sverige

Tyveri av kjøtt har lenge vært et problem i svenske butikker. Nå synes aktiviteten å ha tatt helt av. Nå slår bransjeorganisasjonen Svensk handel alarm om denne utviklingen og vil… Les mer

Tyveri av kjøtt har lenge vært et problem i svenske butikker. Nå synes aktiviteten å ha tatt helt av.

Nå slår bransjeorganisasjonen Svensk handel alarm om denne utviklingen og vil gjøre det vanskeligere å benytte seg av stjålet kjøtt. Kjøtt i form av biffer og fileter er en av de dyreste varekategoriene i dagligvarehandelen og har derfor lenge vært et yndet mål for tyver. Den siste tiden har det i vårt naboland vært en utvikling i metode og omfang av kjøttyveri i svenske butikker som har savnet sidestykke historisk.

– Kjøtt-tyveri har alltid vært et problem innen dagligvarehandelen, men det som vi og forhandlerne nå reagerer på er at det er mer organisert, sier Nina Jelver, sikkerhetssjef i bransjeorganisasjonen Svensk handel, til avisen Aftonbladet.

Hun reagerer på at det i anmeldelsene ofte beskrives hvordan flere personer kommer inn i butikkene der de fyller vesker med kjøtt og så går rett ut igjen. Framgangsmåten vitner om at dette er rene bestillingsjobber, ifølge sikkerhetssjefen.

– Aktørene som bestiller disse tyverioppdragene er som regel lokale forretninger som bruker tyvgodset i kommersiell virksomhet. Tidligere razziaer er et bevis på dette. Slike razziaer må trappes opp i hyppighet myndighetene må iverksette tettere matkontroller og inspeksjoner, sier Jelver.

Siste saker