Dullum Slakteri med NM-tittel for festsodd
Dullum Slakteri sikret seg NM-tittel for sitt Festsodd fra Trøndelag i forbindelse med NM i kjøttprodukter nylig.
– Et fantastisk sodd! Veldig god kraft og kjøttet er mørt med god egensmak. Bollene er flotte med god balansert smak.
100 poeng
Dette var dommernes vurdering av sodd-produktet som fikk 100 poeng av 100 mulige i konkurransen. Med andre ord en sterk prestasjon i en tøff konkurranse med en rekke andre norske kjøttbedrifter i klassen for ferdigmat. Rune Dullum, som selvsagt var til stede på kåringsarrangementet, var svært tilfreds med NM-tittelen.
– Denne er viktig for oss. Vi vet at dommerne som bedømmer kjøttproduktene i forbindelse med NM, er svært kresne og kyndige. NM-tittel og gullmedalje gjør oss både stolte og glade, sier Dullum.
3. generasjon
Dullum Slakteri er en håndverksbedrift som tilbyr sine produkter både til forbruker og storhusholdninger.
Bedriften driver i 3. generasjon innenfor kjøttfaget og har et moderne anlegg på Stjørdal. Slaktingen er overført til Slakthuset Eidsmo Dullum AS og på Stjørdal har man beholdt aktiviteter basert på soddkoking og vilthåndtering.
– Vi er medeier i Slakthuset og derigjennom har vi god tilgang på råstoff fra Trøndelag og det er dette fantastiske kjøttråstoffet vi foredler, sier Rune Dullum.
17 Fatland-medaljer
Også Norsk Kylling markerte seg i årets NM med en gullmedalje og tre bronsemedaljer i klassen for delikatessepålegg fjørfe.
Ole Ringdal AS hentet hjem to medaljer, en sølv og en bronse for henholdsvis røkt pinnekjøtt og lutefiskbacon i terninger.
Fatland fikk til sammen 17 medaljer i årets NM, hvorav sju av disse var av gull-valør.