Egg og kylling på børs

Nå kan du kjøpe aksjer i selskapet som står bak produktene fra Den Stolte Hane. Børsnoteringen av Scandi Standard skjer kun ett år etter at norske Cardinal Foods ble en del av selskapet.

Eierne er per i dag det britiske investeringsfondet CapVest og Lantmännen (svenske bønders samvirke). De skal selge ut 65 prosent av aksjene i selskapet.

Scandi Standard ansöker om börsnotering (scandistandard.com – 16.06.2014)

– Vi mener børsnoteringen vil gjøre selskapet sterkere og dermed også til en sikrere råvaremottaker for produsentene. Finansieringsstrukturen blir mer fleksibel, noe som gjør at vi kan utvikle oss, seier administrerende direktør Torfinn Prytz Higdem i Scandi Standard Norge til Nationen.

Kylling på børs kan gi milliardgevinst (nationen.no - 16.06.2014)

Administrerende direktør Bjørn-Ole Juul-Hansen i KLF er overrasket over at børsnoteringen skjer så pass raskt etter oppkjøpet av Cardinal. Han hadde trodd at svenske Lantmännen gikk inn med et mer langsiktig perspektiv. Negativ er han uansett ikke.

Cardinal Foods inn i ny nordisk storsatsning (kjottbransjen.no 03.04.2013)

– Det er spennende at selskapet går på børs. Det gjør det mulig for folk flest å investere pengene sine i norsk matindustri. På børsen i dag finner en selskap som Freia, Ringnes og Orkla, men Scandi Standard er et selskap som kun har landbruksprodukter. Veien er kort fra bondens råvare til ferdig produkt både på egg og kylling, sier Juul-Hansen. For matindustrien er børsnotering en fin måte å hente inn kapital på.

– For bransjen blir det veldig spennende å følge kursutviklingen framover. Aksjens verdi blir en temperaturmåler på om finansmarkedet og folk flest har tro på økonomien i norsk matindustri og matproduksjon.

– Kursen vil for eksempel speile forventningene til jordbruksoppgjøret i Norge, og vil også påvirkes av landbrukspolitiske signaler og retningen på politikken, sier Juul-Hansen.

Siste saker