Eksporterte svinekjøtt for 50 milliarder kroner

Eksporterte svinekjøtt for 50 milliarder kroner Kina overtok rollen som den største importøren av dansk svinekjøtt i 2020. Illustrasjonsfoto: Colourbox Danske svineprodusenter har vært gjennom mange tøffe år med dårlige… Les mer

Eksporterte svinekjøtt for 50 milliarder kroner

Kina overtok rollen som den største importøren av dansk svinekjøtt i 2020.

Illustrasjonsfoto: Colourbox

Danske svineprodusenter har vært gjennom mange tøffe år med dårlige markedspriser. Men de par siste årene har utbrudd av afrikansk svinepest i Europa, men særlig i Kina, fått prisene til å skyte i været.

Tall fra publikasjonen Markedsnyt for grisekød viser at verdien av den samlede danske eksporten av svinekjøtt var på 35,8 milliarder danske kroner i 2020. Det tilsvarer rundt 50 milliarder norske kroner, noe som var rundt tre milliarder kroner mer enn året før. Til sammenligning eksporterte Norge sjømat for 106 milliarder kroner.

Danske svineprodusenter greide å øke produksjonen fra 1,8 til 1,9 millioner tonn. Vel halvparten av eksporten gikk til Kina og Tyskland.

Aller mest kjøtt gikk til Kina. Verdien av de 533 000 tonnene med kjøtt til Kina var nesten 12,5 milliarder norske kroner. Det var fire milliarder mer enn året før.

Tyskland har tidligere vært den største importøren, men i 2020 importerte de 100 000 tonn mindre enn kineserne.

Etter Kina og Tyskland, kommer Polen, Storbritannia, Japan, Italia, Australia, USA, Sverige og Nederland som de største avtakerne av dansk svinekjøtt.

Siste saker