Storsatsning førte til plastkutt, mindre matsvinn og mer dyrevelferd
På tre år har de redusert årlig plastbruk med åtte tonn, kuttet matsvinnet med en fjerdedel og gjennomført viktige tiltak for dyrevelferd i norske fjøs. – Vi er til stede… Les mer
På tre år har de redusert årlig plastbruk med åtte tonn, kuttet matsvinnet med en fjerdedel og gjennomført viktige tiltak for dyrevelferd i norske fjøs. – Vi er til stede… Les mer
Tirsdag 20. juni ble de nye nordiske ernæringsanbefalingene (NNR2023) lansert. Rapporten er ment å oppsummere kunnskapen på kostholdsområdet, og vil danne grunnlaget for revidering av de norske kostrådene. – NNR… Les mer
Kjøtt og melk essensielt for barn, unge og gravide, fastslår en stor FN-rapport som nå er offentliggjort. Rapporten treffer midt i den norske kostholdsdebatten, mener professor. Kjøtt, egg og melkeprodukter… Les mer
Ved utgangen av februar, hadde 7000 norske bønder tatt i bruk klimakalkulatoren. Målsettingen er at alle norske bønder skal ta den i bruk innen 2025. Nylig var store deler av… Les mer
Kyllingbonde Snorre Hellesvik er imponert over hvor raskt Norsk Kylling har gått fra å ha versting-stempel til å bli en internasjonal ledestjerne for dyrevelferd og innovasjon. – De har bidratt… Les mer
For den unge bonden Fredrik Knipenberg i Levanger, har separering av gjødsel bidratt til å få orden på gjødsel-logistikken på gården hans . Men ikke bare det: Knipenberg sparer betydelige… Les mer
Konkurransetilsynet publiserte i desember 2022 en rapport som skal vil vise bredden i tilsynets arbeid for og i dagligvaremarkedet. KLF er uenige i en del av konklusjonene i rapporten, og… Les mer
De nordiske ernæringsanbefalingene (NNR), som utgjør det vitenskapelige grunnlaget for nasjonale kostråd i de nordiske og baltiske landene, er under revidering og skal etter planen stå ferdig i juni i… Les mer
Det er fullt mulig å redusere metan-utslipp fra kyr og i den anledning er det to alternativer. Man kan enten redusere antallet kuer eller utslippet fra hver enkelt ku. Av… Les mer
I april sendte Miljødirektoratet ut forslag til revidert industriutslippsdirektiv. Det foreslås endringer for både landbruket og kjøtt- og eggbedriftene. KLF har i utarbeidelsen av høringssvaret hatt et tett samarbeid med… Les mer
Kjøtt pekes stadig oftere ut som klimaversting. Oppfatningen om at redningen for kloden og helsa er å kutte ut kjøtt, er i ferd med å etablere seg som en sannhet…. Les mer
– Det er helt opplagt at Kjøtt og Fjørfebransjen Landsforbund (KLF) og organisasjonens medlemsbedrifter er avgjørende for at norske bønder skal få levert sine produkter og at råvarene til de… Les mer
Det har de siste årene pågått en heftig og til tider opphetet debatt om maten vi spiser. Rødt kjøtt blir ofte trukket fram som versting i alle sammenhenger. De som… Les mer
– Ikke gjør dette mot barna, NRK Martin Haaskjold Inderhaug, fagsjef bærekraft, Animalia – Illustrasjonsfoto I NRKs første episode av det populærvitenskapelige programmet rettet mot barn og unge – Ikke… Les mer
Når klimakalkulatoren nå utvider til også å omfatte fjørfe og ammeku, står de private fjørfe-bedriftene i fremste rekke når det gjelder å ta det viktige verktøyet i bruk. Av Per… Les mer
NM i kjøttprodukter = mangfold og kvalitet Gjestekommentar av Dag Henning Reksne, adm. direktør MatPrat NM i kjøttprodukter er kjøttbransjens viktigste forum for å vise fram mangfoldet og kvaliteten, avspeilt… Les mer
Det er forstemmende å høre hvordan en rekke politikere og «klimaeksperter» snakker som om at kua er vår verst klimaødelegger, mens el-bil er løsningen, sier Bjørn-Ole Juul-Hansen, adm. direktør i… Les mer
Av Per A. Sleipnes Reitan Convenience og deres underkjeder 7-Eleven og Narvesen har besluttet å ikke lenger selge det som blir karakterisert som «turbokylling». Både konkurrenter og Animalia reagerer på… Les mer
Økt bruk av livsløpsanalyser i norsk kjøttindustri OSLO Livsløpsanalyser er en metode for å forstå bærekraftig samfunnsutvikling og blir stadig mer brukt av bedrifter og offentlige aktører. Også i norsk… Les mer
– Få har gjort mer enn bonden i klimasammenheng – Med tanke på en fortsatt bærekraftig norsk matproduksjon er det avgjørende at politikerne forstår at det er få som har… Les mer