Er importe planteprotein bærekraftig?
Kjøtt pekes stadig oftere ut som klimaversting. Oppfatningen om at redningen for kloden og helsa er å kutte ut kjøtt, er i ferd med å etablere seg som en sannhet…. Les mer
Kjøtt pekes stadig oftere ut som klimaversting. Oppfatningen om at redningen for kloden og helsa er å kutte ut kjøtt, er i ferd med å etablere seg som en sannhet…. Les mer
– Det er helt opplagt at Kjøtt og Fjørfebransjen Landsforbund (KLF) og organisasjonens medlemsbedrifter er avgjørende for at norske bønder skal få levert sine produkter og at råvarene til de… Les mer
Det har de siste årene pågått en heftig og til tider opphetet debatt om maten vi spiser. Rødt kjøtt blir ofte trukket fram som versting i alle sammenhenger. De som… Les mer
– Ikke gjør dette mot barna, NRK Martin Haaskjold Inderhaug, fagsjef bærekraft, Animalia – Illustrasjonsfoto I NRKs første episode av det populærvitenskapelige programmet rettet mot barn og unge – Ikke… Les mer
Når klimakalkulatoren nå utvider til også å omfatte fjørfe og ammeku, står de private fjørfe-bedriftene i fremste rekke når det gjelder å ta det viktige verktøyet i bruk. Av Per… Les mer
NM i kjøttprodukter = mangfold og kvalitet Gjestekommentar av Dag Henning Reksne, adm. direktør MatPrat NM i kjøttprodukter er kjøttbransjens viktigste forum for å vise fram mangfoldet og kvaliteten, avspeilt… Les mer
Det er forstemmende å høre hvordan en rekke politikere og «klimaeksperter» snakker som om at kua er vår verst klimaødelegger, mens el-bil er løsningen, sier Bjørn-Ole Juul-Hansen, adm. direktør i… Les mer
Av Per A. Sleipnes Reitan Convenience og deres underkjeder 7-Eleven og Narvesen har besluttet å ikke lenger selge det som blir karakterisert som «turbokylling». Både konkurrenter og Animalia reagerer på… Les mer
Økt bruk av livsløpsanalyser i norsk kjøttindustri OSLO Livsløpsanalyser er en metode for å forstå bærekraftig samfunnsutvikling og blir stadig mer brukt av bedrifter og offentlige aktører. Også i norsk… Les mer
– Få har gjort mer enn bonden i klimasammenheng – Med tanke på en fortsatt bærekraftig norsk matproduksjon er det avgjørende at politikerne forstår at det er få som har… Les mer
Tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB), viser at klimagassutslippene fra jordbruket gikk ned med 0,9 prosent fra 2018 til 2019. Dette tilsvarer 37,5 tusen tonn CO2-ekvivalentar. Forsking er grunnleggende for omstilling… Les mer
Landbrukets klimaplan blir tillagt stor vekt i regjeringens klimamelding, men i sektorregnskapet for jordbruket vil regjeringen bare telle med 0,6–0,9 millioner tonn CO2 ekvivalenter av i alt fem millioner fra… Les mer
Av Bjørn-Ole Juul-Hansen, adm. direktør i KLF Bærekraft må være nøkkelordet som legger føringer for omfang og utvikling av norsk matproduksjon. I regjeringens klimamelding kan det virke som om det… Les mer
Regjeringen legger fram en god klimaplan som Stortinget har mulighet til å gjøre enda bedre. Uttalelsen fra KLF er utarbeidet gjennom innspill fra medlemmer og KLFs styre. I vår uttalelsen… Les mer
I dag presenterte regjeringen sin plan for å redusere norske utslipp i tråd med klimamålene i egen klimamelding. KLF er glad for at regjeringen anerkjenner arbeidet og forpliktelsen landbruket og… Les mer
KLF-bedrifter har fått klimaveiledere Flere KLF-bedrifter har nå fått kvalifiserte klimaveiledere. Målsettingen med denne kvalifiseringen er bl.a. å mobilisere bedriftenes primærprodusenter til å ta i bruk Klimakalkulatoren så snart dette… Les mer
KLF-bedrifter har fått klimaveiledere Flere KLF-bedrifter har nå fått kvalifiserte klimaveiledere. Målsettingen med denne kvalifiseringen er bl.a. å mobilisere bedriftenes primærprodusenter til å ta i bruk Klimakalkulatoren så snart dette… Les mer
Klimakalkulatoren er endelig introdusert OSLO Etter fire års jobbing er den endelig lansert, landbrukets klimakalkulator. Det dreier seg om et verktøy som Klimasmart Landbruk har utviklet, og som beregner utslipp… Les mer
– KLFs medlemsbedrifter tar kollektivt klimaansvar! OSLO – Mange KLF-bedrifter jobber målrettet og godt med å ta ned klimaavtrykket i egne bedrifter. Ikke minst er det viktig for bedriftenes omdømme… Les mer
– Ta klima på alvor, eller bli valgt bort! OSLO – Fokus på bærekraft og klima har kommet for å bli. Den som ikke tar dette på alvor, vil bli… Les mer