Hopp til innholdet

Kjottbransjen

Kjottbransjen

  • Aktuelt
      • Aktuelt

        • Aktuelt
        • Administrerende
        • Bladet Kjøttbransjen
        • Kjøtt & Eggprodusenten
        • Høringsuttalelser
        • Siste NM-vinnere
      • Hvem vi er

        • Styret
        • Administrasjon
        • Medlemmer
        • Styrer, råd og utvalg
        • Strategiske eierskap
        • Organisasjon
          • Vedtekter
          • KLFs Hederspris
          • Årsberetninger
        • KLF Media
        • ScanPig
        • Historie
      • Hva vi gjør

        • Næringspolitikk og bærekraft
        • Mattrygghet og ernæring
        • Råvare, marked og tall
        • Dyrevelferd
        • Rettferdig handel
        • For bonden
        • Bransjeretningslinjer
        • Forskning og utvikling
        • NM i kjøttprodukter
        • Beredskap
      • Medlemssider

        • Hvorfor være medlem?
        • Søk om medlemskap
        • Hva koster medlemskapet?
        • Avtaler og fordeler
        • Kurs og rådgivning
        • Digitale verktøy
        • Kvalitetsnettverk
        • Medlemsbutikk
      • NM i kjøttprodukter

        • Resultater
        • Tidligere vinnere
        • Klasseinndeling
        • Regler
        • Vinnermerker
        • Partnere
        • Video og bilder
        • Om NM i kjøttprodukter
  • Hvem vi er
      • Aktuelt

        • Aktuelt
        • Administrerende
        • Bladet Kjøttbransjen
        • Kjøtt & Eggprodusenten
        • Høringsuttalelser
        • Siste NM-vinnere
      • Hvem vi er

        • Styret
        • Administrasjon
        • Medlemmer
        • Styrer, råd og utvalg
        • Strategiske eierskap
        • Organisasjon
          • Vedtekter
          • KLFs Hederspris
          • Årsberetninger
        • KLF Media
        • ScanPig
        • Historie
      • Hva vi gjør

        • Næringspolitikk og bærekraft
        • Mattrygghet og ernæring
        • Råvare, marked og tall
        • Dyrevelferd
        • Rettferdig handel
        • For bonden
        • Bransjeretningslinjer
        • Forskning og utvikling
        • NM i kjøttprodukter
        • Beredskap
      • Medlemssider

        • Hvorfor være medlem?
        • Søk om medlemskap
        • Hva koster medlemskapet?
        • Avtaler og fordeler
        • Kurs og rådgivning
        • Digitale verktøy
        • Kvalitetsnettverk
        • Medlemsbutikk
      • NM i kjøttprodukter

        • Resultater
        • Tidligere vinnere
        • Klasseinndeling
        • Regler
        • Vinnermerker
        • Partnere
        • Video og bilder
        • Om NM i kjøttprodukter
  • Hva vi gjør
      • Aktuelt

        • Aktuelt
        • Administrerende
        • Bladet Kjøttbransjen
        • Kjøtt & Eggprodusenten
        • Høringsuttalelser
        • Siste NM-vinnere
      • Hvem vi er

        • Styret
        • Administrasjon
        • Medlemmer
        • Styrer, råd og utvalg
        • Strategiske eierskap
        • Organisasjon
          • Vedtekter
          • KLFs Hederspris
          • Årsberetninger
        • KLF Media
        • ScanPig
        • Historie
      • Hva vi gjør

        • Næringspolitikk og bærekraft
        • Mattrygghet og ernæring
        • Råvare, marked og tall
        • Dyrevelferd
        • Rettferdig handel
        • For bonden
        • Bransjeretningslinjer
        • Forskning og utvikling
        • NM i kjøttprodukter
        • Beredskap
      • Medlemssider

        • Hvorfor være medlem?
        • Søk om medlemskap
        • Hva koster medlemskapet?
        • Avtaler og fordeler
        • Kurs og rådgivning
        • Digitale verktøy
        • Kvalitetsnettverk
        • Medlemsbutikk
      • NM i kjøttprodukter

        • Resultater
        • Tidligere vinnere
        • Klasseinndeling
        • Regler
        • Vinnermerker
        • Partnere
        • Video og bilder
        • Om NM i kjøttprodukter
  • Medlemssider
      • Aktuelt

        • Aktuelt
        • Administrerende
        • Bladet Kjøttbransjen
        • Kjøtt & Eggprodusenten
        • Høringsuttalelser
        • Siste NM-vinnere
      • Hvem vi er

        • Styret
        • Administrasjon
        • Medlemmer
        • Styrer, råd og utvalg
        • Strategiske eierskap
        • Organisasjon
          • Vedtekter
          • KLFs Hederspris
          • Årsberetninger
        • KLF Media
        • ScanPig
        • Historie
      • Hva vi gjør

        • Næringspolitikk og bærekraft
        • Mattrygghet og ernæring
        • Råvare, marked og tall
        • Dyrevelferd
        • Rettferdig handel
        • For bonden
        • Bransjeretningslinjer
        • Forskning og utvikling
        • NM i kjøttprodukter
        • Beredskap
      • Medlemssider

        • Hvorfor være medlem?
        • Søk om medlemskap
        • Hva koster medlemskapet?
        • Avtaler og fordeler
        • Kurs og rådgivning
        • Digitale verktøy
        • Kvalitetsnettverk
        • Medlemsbutikk
      • NM i kjøttprodukter

        • Resultater
        • Tidligere vinnere
        • Klasseinndeling
        • Regler
        • Vinnermerker
        • Partnere
        • Video og bilder
        • Om NM i kjøttprodukter
  • Meny
      • Aktuelt

        • Aktuelt
        • Administrerende
        • Bladet Kjøttbransjen
        • Kjøtt & Eggprodusenten
        • Høringsuttalelser
        • Siste NM-vinnere
      • Hvem vi er

        • Styret
        • Administrasjon
        • Medlemmer
        • Styrer, råd og utvalg
        • Strategiske eierskap
        • Organisasjon
          • Vedtekter
          • KLFs Hederspris
          • Årsberetninger
        • KLF Media
        • ScanPig
        • Historie
      • Hva vi gjør

        • Næringspolitikk og bærekraft
        • Mattrygghet og ernæring
        • Råvare, marked og tall
        • Dyrevelferd
        • Rettferdig handel
        • For bonden
        • Bransjeretningslinjer
        • Forskning og utvikling
        • NM i kjøttprodukter
        • Beredskap
      • Medlemssider

        • Hvorfor være medlem?
        • Søk om medlemskap
        • Hva koster medlemskapet?
        • Avtaler og fordeler
        • Kurs og rådgivning
        • Digitale verktøy
        • Kvalitetsnettverk
        • Medlemsbutikk
      • NM i kjøttprodukter

        • Resultater
        • Tidligere vinnere
        • Klasseinndeling
        • Regler
        • Vinnermerker
        • Partnere
        • Video og bilder
        • Om NM i kjøttprodukter
  • Aktuelt
  • Administrerende
  • Bladet Kjøttbransjen
  • Kjøtt & Eggprodusenten
  • Høringsuttalelser
  • Siste NM-vinnere
Annonse

Dyrevelferd Arkiver - Kjottbransjen

Kjøtt & Eggprodusenten

Tiltak på veien mot bedre svinevelferd

22.09.2023

I 2021 og 2022 gjennomførte Mattilsynet en nasjonal tilsynskampanje om velferd der 582 svinebesetninger ble inspisert. Resultatene ble publisert i januar, og disse viste regelbrudd i halvparten av besetningene. Inspeksjonene… Les mer

For bønder og produsenter

– Bondevelferd kommer i første rekke

28.08.2023

Bilde: Produsentrådgiver Siv Undem på gårdsbesøk hos Miriam Sør-Reime. Når bonden møter utfordringer, er det kort vei til hjelp og råd. – Bondevelferd kommer i første rekke. En gård består… Les mer

For bønder og produsenter

Storsatsning førte til plastkutt, mindre matsvinn og mer dyrevelferd

09.08.2023

På tre år har de redusert årlig plastbruk med åtte tonn, kuttet matsvinnet med en fjerdedel og gjennomført viktige tiltak for dyrevelferd i norske fjøs. – Vi er til stede… Les mer

Kjøtt & Eggprodusenten

Veldrevet og dyrevennlig kombi-bruk i Halden

11.05.2023

Hun representerer fjerde generasjon på familiegården Anerød i Halden, Merete Mostad. Den ærgjerrige og systematiske Fatland-produsenten er svært opptatt både av dyrevelferd og økonomisk forsvarlig drift. For fire år siden… Les mer

For bønder og produsenter
Det er ikke rom for cowboyer i denne bransjen lenger! -Kyllingbonde @Snorre Hellesvik bidrar til å ta bransjen inn i en bærekraftig framtid

– Det er ikke rom for cowboyer i denne bransjen lenger

10.05.2023

Kyllingbonde Snorre Hellesvik er imponert over hvor raskt Norsk Kylling har gått fra å ha versting-stempel til å bli en internasjonal ledestjerne for dyrevelferd og innovasjon. – De har bidratt… Les mer

Kjøtt & Eggprodusenten

DVP for sau kan bidra til bedre drift

10.05.2023

Det er enighet i bransjen om å innføre et dyrevelferdsprogram for sau. Programmet vil bestå av et obligatorisk kurs for dyreeierne og et veterinærbesøk som skal gjennomføres minst hver 18…. Les mer

Høringsuttalelser

Reaksjon på dagligvarerapport

13.04.2023

Konkurransetilsynet publiserte i desember 2022 en rapport som skal vil vise bredden i tilsynets arbeid for og i dagligvaremarkedet. KLF er uenige i en del av konklusjonene i rapporten, og… Les mer

Kjøtt & Eggprodusenten

Foreløpige resultater fra DVP-storfe

10.03.2023

Foreløpige resultater fra DVP-storfe Dyrevelferdsprogrammet for storfe startet 1. januar i år. Alle storfebesetninger med over ti dyr skal innrulleres i perioden fram til mai 2023. Nå har over halvparten… Les mer

Aktuelt

– Reduser inntektsgapet og løft dyrevelferd og klima

08.03.2023

KLF har i forbindelse med årets jordbruksforhandlinger overlevert sin uttalelse til partene. Den er presentert i egne møter med Norges Bondelag og Norsk Bonde- og Småbrukarlag. Hovedbudskapet fra KLF er… Les mer

Aktuelt

– Tilsynskampanjen viser hva som gjenstår

17.01.2023

Tirsdag 17. januar presenterte Mattilsynet resultater fra tilsynskampanjen på gris. Det er gjennomført nesten 600 tilsyn i slaktegris- og smågrisbesetninger, og Mattilsynet har funnet ett eller flere regelbrudd i vel… Les mer

Kjøtt & Eggprodusenten

Hva er best for grisen – inne eller ute?

02.12.2022

Utedrift eller adgang til utearealer for svin og fjørfe gir økt mulighet for aktivitet og sterkt motivert atferd, men også økt risiko for smittsom sykdom og redusert mattrygghet. De mest… Les mer

Kjøtt & Eggprodusenten

Foreløpige resultater fra DVP-storfe

01.12.2022

Dyrevelferdsprogrammet for storfe startet 1. januar i år. Alle storfebesetninger med over ti dyr skal innrulleres i perioden fram til mai 2023. Nå har over halvparten av produsentene gjennomført sitt… Les mer

Kjøtt & Eggprodusenten

Forebygging av leddbetennelse hos lam

01.12.2022

Besetningsutbrudd av leddbetennelser hos spelam har vært et økende problem flere steder i landet. Resultatet er ofte massebehandling av syke lam med antibiotika. Slike omfattende sykdomsutbrudd er en stor belastning… Les mer

Kjøtt & Eggprodusenten

Hva skal vi med dyrevelferdsprogram?

01.12.2022

Heldigvis er det høye forventninger til kjøtt- og eggbransjen, og heldigvis stilles det krav til dyrenes helse og velferd fra forbrukere, kunder og politikere. God helse og velferd er et… Les mer

Aktuelt

Forskriftsrevisjon om hold av høns og kalkun

21.10.2022

– Forslaget fra Mattilsynet innebærer svært mange omfattende endringer. Noen av dem er allerede gjennomført i næringen, mens andre potensielt kan få store konsekvenser for enkeltprodusenter, sier Ida Mathisen, sjefsveterinær… Les mer

Kjøtt & Eggprodusenten

Vil ha åpenhet om norsk husdyrproduksjon

20.09.2022

Vil ha åpenhet om norsk husdyrproduksjon KLF ønsker åpenhet om norsk husdyrproduksjon, spesielt for å styrke forbrukers kunnskap innen dyrevelferd hos produksjonsdyr. Økt åpenhet og transparens om husdyrproduksjonen vil kunne… Les mer

Aktuelt

Resultater BBFAW Nordic 2021

13.09.2022

For andre gang publiseres rapporten fra Business Benchmark on Farm Animal Welfare i Norge. – Det er gledelig å se at mange av de deltagende bedriftene har styrket sin håndtering… Les mer

Aktuelt

Politikerbesøk hos Fatland Oslo

06.07.2022

Statssekretær i Landbruk- og matdepartementet, Wenche Westberg (SP) og avdelingsdirektør for seksjon dyrevelferd og miljø i Landbruks- og matdepartementet Kristin Nummedal var i begynnelsen av juli på omvisning hos Fatland… Les mer

Bladet Kjøttbransjen

– KLF-bedriftene viktige for norske bønder

05.04.2022

 – Det er helt opplagt at Kjøtt og Fjørfebransjen Landsforbund (KLF) og organisasjonens medlemsbedrifter er avgjørende for at norske bønder skal få levert sine produkter og at råvarene til de… Les mer

Kjøtt & Eggprodusenten

– På tide å gi grisen bedre plass!

07.03.2022

I norske svinefjøs er arealkravene verken tilpasset dagens store kull eller samfunnets forventninger til dyrevelferd. Nå har Stortinget bedt regjeringen om å sikre grisene bedre plass. Debattinnlegg av Therese Larsen,… Les mer

Innleggnavigasjon

1 2 3 Neste ❯
Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund, Østensjøveien 39/41 N-0667 Oslo Tlf: 23 24 44 70 Epost: klf@kjottbransjen.no

Snarveier

  • Bli medlem
  • Medlemssider
  • KLFs nettbutikk
  • NM i kjøttprodukter
  • Kontakt oss
  • Personvernerklæring
  • Ansvarsfraskrivelse
  • Informasjonskapsler
  • IKT-driftsstatus

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på siste nyheter fra kjøtt- og eggbransjen!
Meld deg på

Sosiale medier

  • facebook
  • twitter
  • youtube
Informasjonskapsler
Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å optimaliserte vårt web sted og våre tjenester.
Teknisk nødvendige Alltid aktiv
The technical storage or access is strictly necessary for the legitimate purpose of enabling the use of a specific service explicitly requested by the subscriber or user, or for the sole purpose of carrying out the transmission of a communication over an electronic communications network.
Preferanser
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Statistikk
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes. The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Markedsføring
The technical storage or access is required to create user profiles to send advertising, or to track the user on a website or across several websites for similar marketing purposes.
Administrer alternativer Behandle tjenester Manage {vendor_count} vendors Les mer om disse formålene
Vis innstillinger
{title} {title} {title}